Tidig Födelsedag

Nu i helgen firade vi min födelsedag med min kusin och farmor & farfar, fast jag inte fyller år förrän på måndag (alltså imorgon). I alla fall så fick ja skitcoola grejor. En supersnygg solhatt av Flisan, ett jätteroligt puzzel med 1000 bitar av farmor och farfar. Sen fick jag lite pengar. Men jag fick också världens snyggaste väska av mina två kusiner och min faster och farbror.
Här är en bild på den:


Och här är puzzlet som jag och Flisan satt hur länge som helst och försökte få färdigt (vi kom inte superlångt):

Sagan om ringen

Sagan om ringen - J.R.R Tolkien
Vet inte hur lång tid det tog
481 (Outhärdliga) Sidor

Länk till bokrecensioner.se (fanns konstigt nog inte på Bokus)

Det här är den i särklass trögaste bok jag någonsin läst. Jag orkade inte ens läsa färdigt den, på sida 220 så stannade jag. Jag läste alltså 220 sidor helt i onödan. Ibland så satt jag och tänkte på annat samtidigt som jag läste. Det var minimal text som ansträngde ögonen jättemycket. Jag tror inte att jag har nåt positivt att säga om den här boken, förutom att filmen är sjukt bra! Läs INTE!





Nobels testamente

Nobels testamente - Liza Marklund
Läst i skolan
451 Sidor

Länk till Bokus

Den här boken var helt okej. Den var väldigt spännande men spänningen kom inte förrän de 50 sista sidorna. Det blir alltså 401 sidor där Annika (huvudpersonen) går och klagar över hennes jobb, hennes man och... Ja hennes privatliv helt enkelt. Vem är intresserad av det? Inget ni missar om ni inte läser den.

Pojken som kallades Det

Pojken som kallades Det - Dave Pelzer
Läste som en gruppuppgift i skolan
132 sidor

Länk till Bokus

Usch vilken hemsk bok. Jag mådde illa redan på första sidan. Det for rysningar genom hela kroppen när jag läste om olika sätt den där sjuke mamman misshandlat sin son. Det värsta är att det är en sann berättelse, det är författaren som skriver om sin barndom. Jag förstår inte hur han överlevde under de hemska omständigheterna. Den här boken är nog skriven åt vuxna för jag tror inte så många barn vill läsa om det där. Rekommenderar jag inte till er som gillar varma och mysiga böcker (som jag).


SAKNAD Fritagningen

SAKNAD Gömstället - Meg Cabot
18/5 - 20/5 2009
192 sidor

Länk till bokus
 

Den har boken är underbar! Jag minns en gång på ett flygplan där jag läste den här boken. När jag läst ut den så hade jag inga böcker kvar att läsa så jag läste om den precis efter att jag hade läst den. Det finns en bok till i Saknad serien som jag inte har hemma. Men jag lånade den på bibblan en gång och den är verkligen super!

Kråköns Hemlighet

Kråköns Hemlighet - Veronica Wägner
Vet inte hur lång tid det tog, jag läste den hos en kompis.
157 sidor

Länk till bokrecension.se (den fanns inte på Bokus)

Jag tycker att boken var helt okej. Det var min kompis som tycker att den är jättebra och tjatade på mig att jag skulle läsa den. Det är inte en bok som jag annars skulle läsa. Den var rätt så bra och spännande. Ja funderar på att läsa fortsättningen någon gång. Den var ganska lättläst, vilket jag tycker kan vara rätt så skönt ibland.

SAKNAD Gömstället

SAKNAD Gömstället - Meg Cabot
17/5 - 18/5 2009

221 sidor

Länk till Bokus:

( Jag vet att det står att författaren heter Jenny Carrol men det är bara Meg Cabot som använder ett annat namn.)

Jag tycker att precis som de andra böckerna i serien så är den här super! Den är så spännande och det händer alltid något när man som minst anar det. Gillar man spänning och kärlek så är den här ett måste!

Länka till Bokus.com

Hejsan! Det börjar bli lite jobbigt att sitta och skriva om vad alla böckerna handlar om i recensionerna när det ändå är vad jag tyckte om boken som jag vill skriva. Därför tänkte jag börja länka till Bokus.se så att jag slipper skriva vad boken handlar om. På Bokus kan du också köpa böckerna om du vill. =D

SAKNAD Kodnamn Cassandra

SAKNAD Kodnamn Cassandra- Meg Cabot
14/5- 17/5 2009
229 Sidor

Den här boken är fortsättningen på SAKNAD Träffad av blixten.Jess har låtit världen tro att hennes förmåga att hitta försvunna människor är borta. Problemet är bara att inteså många verkar tro på henne. När Jess får ett sommarjobb som ledare på ett läger för musikaliskt begåvade barn förväntar hon sig en grupp med söta små tjejer att sitta och fläta håret på.  Istället blir det en hög med små bråkiga killar som inte vill komma i säng innan 3 på natten. När en förtvivlad man kommer till lägret och vädjar Jess att hitta hans försvunne dotter kan hon ju inte bara säga nej. det hon inte vet är att det beslutet kan komma att sätta hennes liv i fara.

Den här boken är super! Även fast jag har läst den några gånger innan så blir jag alltid lika klistrad i den. Jess har också så roliga tankar om allting. Måste bara läsas!

SAKNAD Träffad av blixten

SAKNAD Träffad av blixten- Meg Cabot
13/5- 14/5 2009
224 Sidor

Jessica är inte den tjejen som tar någon skit, den som säger nåt dumt åt henne riskerar en bruten näsa. Det leder oftast till kvarsittning, vilket inte gör något eftersom där är också snygge Rob. Men en dag när Jess går hela vägen hem från kvarsittningen med sin bästis så kommer ett gigantiskt åskoväder. Hon blir träffad av blixten. Hon överlever, och upptäcker något stort. Blixten har fört med sig en fantastisk magisk förmåga... Men förde denna förmåga bara med sig bra saker?

Den här boken har jag läst många gånger om och tröttnar aldrig på den. Den är så bra skriven och man blir nästan kär i coola Rob. Boken tar bara någon dag att läsa och har både kärlek, humor och spänning. Läs säger jag bara!

Låt den rätte komma in

Låt den rätte komma in- John Ajvide Lindqvist
29/4- 12/5-09
414 sidor

Låt den rätte komma in handlar om mobbade Oscar som facineras av mord. När det kommer en ritualmördare till Blackeberg följer han tidningarna och intresserar sig för morden. Samtidigt flyttar tjejen Eli in i porten bredvid och de blir kompisar. Men den är något mystiskt med henne...

Boken var helt okej. Men den var lite långtråkig och man förstod inte riktigt allt. Det var kul att det var vampyrer med. Ibland var den lite äcklig och svår att hänga med.

Twilight

Det är ju väldigt många som är inne på Twilight just nu (inklusive mej). Därför dänkte ja redogöra lite kort vad Twilight handlar om.
 Huvudpersonen i Twilight heter Bella och är enligt mej en ganska trist person. Hon flyttar från sydstaterna upp till ett regningt och kallt ställe kallat Forks. Där träffar hon Edward. De blir kompisar och de får mer och mer känslor för varandra, men Bella upptäcker att Edward inte är som alla andra. Edward är en vampyr. Men hur ska de kunna vara tillsammans när risken är stor att Edward kan tappa koncentrationen och sluka henne?

Ni som inte har läst böckerna kanske undrar vad alla fastnar för. Ni som har läst böckerna vet varför.


Boktips

Här kommer några böcker som du bara måste läsa, dom är bäst!

Om jag kunde drömma- Stephenie Meyer-Typ världens bästa bok, den har allt- romatik, spänning, humor och... ja allt! De andra Twilight böckerna är också super.

Harry Potter och dödsrelikerna
- J.K Rowling- Helt klart den bästa (och sista) boken i serien. Det är där typ allting knyts ihop och det händer så mycket i den också.

HEMSÖKT- Den fjärde dimentionen- Meg Cabot- Den är bara såååååå romantisk, den första halvan av boken va rätt tråkig, men helt plötsligt var man trollbunden. Jag älskar den boken.

De sju topparnas rike-Susanne MacFie- Förtjänar typ alla pris som går att hitta. Den utspelar sig i en helt annan värld där allt går ut på att vinna spelet, då får man träffa den man saknar mest. Bara så spännande.

Ful- Scott Westerfeld- Den är liksom magisk, man lever sig verkligen in berättelsen och att den utspelar sig i framtiden gör det inte direkt mindre coolt.

Alex Dogboy- Monica Zak- Den berättar den verkliga sanningen om hur det är i världen, man får sig en riktig tankeställare. Författaren har också åkt till Honduras (landet boken utspelar sig i) och intervjuvat olika gatubarn så allt i boken har hänt på riktigt, fast inte av en och samma kille.



Tjenare!

Ja har länge tänkt på att börja blogga om alla böcker ja läser och nu... ida, så gjorde ja de. Här tänker ja typ skriva små resencioner på böckerna ja har läst. Det är så himla kul att läsa böcker, man vet aldrig vad som väntar på nästa sida och man tröttnar aldrig på det heller.


RSS 2.0
[email protected]