Byter till blogger

Nu har jag funderat, och bestämt mig för att byta till Blogger. Det verkar mycket bättre och jag hoppas att ni fortsätter att läsa där. Min nya har nästan samma namn, boknea.blogspot.com heter den. Nu kommer jag att sluta göra inlägg på den här bloggen och börja om på min nya. Jag kanske lägger in lite gamla recensioner på min nya också så att det inte blir så tomt.

Hejdå boknea.blogg.se! Det har varit en fin tid <3

Orkar inte läsa

Det är så konstigt. På sommarloven brukar jag alltid läsa extra mycket men den här sommaren har det varit tvärt om. Jag är alltid så trött så att jag bara orkar läsa något kapitel innan huvudet ramlar den i boken. Vilken tid på dagen det än är. Jag hoppas verkligen att läsorken kommer tillbaka när skolan börjar. Då har jag i alla fall något att längta till. 

Jag funderar också att flytta bloggen och börja med Blogger istället. Det verkar mycket bättre. Vad tycker ni?

Ännu en enkät

Hittade en liten enkät på Bokhora. Alltid lika kul med enkäter.


1. Bäst i sommar?
Hmm, har insett att jag har läst mycket mindre i sommar än vad jag brukar. Men av det jag har läst så måste jag säga Imorgon när kriget kom av John Marsden. Den var ofantligt bra och spännande.

2. Sämst i sommar?

Den grymma leken av Celia Rees var inte alls bra.

3. Vad har du helst läst på stranden?

Den boken jag läser just då. Läser inget speciellt på stranden.

4. Var har du läst mest?

När jag var i Spanien läste jag väldigt mycket. Eller, det blev inte så många böcker utlästa men jag läste lite svårare böcker än vad jag brukar läsa.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

I början av sommaren lade jag ut en lista på böcker jag planerat att läsa i sommar. Den blev det ju lite sisådär med...

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Jag köpte Stardust av Neil Gaiman som jag har velat läsa ett tag. Den ser jag verkligen fram emot!

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Jag längtar verkligen efter den tredje boken i Hungerspelen som kommer på engelska den 24 augusti. Sen är jag väldigt sugen på fortsättningen av Övergivna som kommer ut på svenska någon gång i höst.


Öppna Ditt Hjärta

Öppna Ditt Hjärta
Del ett i serien om Bröllopsfixarens Dotter.
Skriven av Coleen Murtagh Paratore




Willa vill ha en pappa. Varje födelsedag önskar hon sig en. Men med hennes upptagna mamma är det nästan omöjligt. Trots att hon jobbar som bröllopsfixare är hon inte det minsta romantiskt lagd. Sen Willas pappa dött har hon låst sitt hjärta och så fort någon börjar komma henne närmare har hon och Willa flyttat till någon annan stad. Men Willa är trött på att flytta. Och hon börjar verkligen trivas i lilla Bramble där havet ligger så nära deras hus. Där hennes mormor har sin lilla godisbutik med underbara körsbärspraliner och Mr Tweed och Willa pratar böcker i hans lilla bokhandel.Nej, nu ska hon en gång för alla fixa en man åt Stella. Om hon bara kunde öppna sitt hjärta...


Vilken söt liten bok! Den var en sån där mysig bok man läser utan att vara särskilt engagerad och ändå tycker riktigt mycket om. Jag älskar den lätta stämningen och alla små detaljer som gjorde allt så speciellt. Om alla Willas vänner som man lär känna och tycka om. Men mest av allt gillar jag Willas bokintresse. Att som boknörd själv läsa om en boknörd var jätteroligt. Och alla referenser till böcker var riktigt kul. Jag fick många bra boktips där.
    En riktigt mysig och lättläst bok som man verkligen uppskattar. Jag ska försöka få fatt på fortsättningen - Amors Pilar.

Den Hemliga Historien

Den Hemliga Historien
Skriven av Donna Tartt

När Richard Papen kommer till ett litet college i Vermont blir han genast fascinerad av en liten grupp av elever som pluggar grekiska. Han iakttar den ett tag och ser deras gemenskap. Han frågar läraren som har grekiska om han också får plugga det. Det får han, om han slutar med alla sina andra ämnen. Det gör han och efter ett tag är han med i deras lilla "elitgrupp". De studerar grekiska på dagen, och resten av tiden dricker och knarkar dom. Men så får Richard veta något. Något riktigt allvarlig. Det får absolut inte komma ut, men det är en person i vägen som kan komma att förstöra allt.


Den här boken var helt okej. Lite långtråkig på sina ställen, men ofta väldigt spännande. Jag gillade collegemiljön, den påminde mig väldigt mycket om Var Är Alaska?. Man kom också väldig nära karaktärerna, även fast man märkte att de alla dolde något. Den var väldigt välskriven kul med lite grekiska i boken. Men det var något som saknades. Jag kände inte riktigt det där suget att komma framåt. Det blev lite enformigt efter ett tag. Om författaren bara kunde korta ner den lite. Jag ville ha mer spänning. Men jag tyckte ändå att boken var rätt bra och är glad att jag har läst den.


En underbar bokhandel

Var inne på bokskotten idag. Jag älskar verkligen den där affären! De har ett så stort sortiment och många böcker man aldrig hört talas om men bara måste läsa när man tittar på baksidan. Billigt är det också. Tre böcker följde med hem:

Svenne av Per Nilsson
Ja må han le...Va? av Per Nilsson
Vild och Vacker av Melvin Burgess

:)

RSS 2.0
[email protected]