Majas morsas kompis sambo

Majas morsas kompis sambo
Skriven av Katarina Kieri

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva om den här boken. Därför var jag fräck nog att skriva av baksidan som jag tycker utrycker det väldigt bra.

En gymnasieskola
Ett par sammanbrott
Några kärlekshistorier
En handfull svek
Mycket rädsla
Ännu mer längtan
Elva noveller.

Jag är lite kluven på den här boken. Den hade ett väldigt vackert målande språk men jag hade liksom svårt att hänga med. Det var väldigt förvirrande att läsa bara några sidor om olika personer som tänker på samma personer. Det kanske låter lite förvirrande också? Jag hade väldigt svårt förstå vad som hände och när jag väl börjat fästa mig vid en person försvann den och så kom det en ny. Jag började blanda ihop alltihop och tänkte på det som en människa. Min hjärna kanske inte klarar av att hålla så mycket i huvudet på samma gång. Som sagt så var språket väldigt fint men jag tyckte ändå inte så mycket om boken.


Stephenie Meyer släpper ny bok!

Jag läste just på TwilightSweden att Stephenie Meyer ska släppa en ny bok. The Short Second life of Bree Tanner ska den heta på engelska. Bree Tanners andra liv på svenska.
Den ska handla om en "nyfödd" vampyr som heter Bree Tanner. Hon är med i Eclipse men jag har inget minne av att ha läst om henne, glömsk som jag är. Regissören till Eclipse-filmen ska också ha läst boken redan så i tredje filmen så kommer vi nog få se mer av henne. Eftersom filmen kommer ut den 30 juni så är release-datumet för den här boken den 5 juni så att man hinner läsa den innan man ser filmen. Då kommer boken ut både på engelska och svenska, så om du har lite svårt för engelska så behöver du inte vänta på att få läsa den.
Jag kan knappt bärga mig. Vad spännande det ska bli! Men jag måste hinna läsa Genom dina ögon innan jag läser den här.


Jag är med...

...i en tävling på LillaOs blogg där man kan vinna Janis den magnifika. Du kanske också vill vara med?


En liten enkät...

...som jag hittade på Bokhora.

Som läsare är jag: Ivrig och förväntansfull.

Som bloggare är jag: Entuseastisk... tror jag.

Senast lästa bok: Var är Alaska? av John Green.

Senast köpta bok/böcker: Jag fick Var är Alaska?, Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, Jag är Djävulen och Majas Morsas Kompis Sambo från Bokus förra veckan.

Favoritdeckarförfattare: Dan Brown. De enda deckare jag läser. Men dom är verkligen bra!

Jag läser allt av: Meg Cabot, Dan Brown, Terence Blacker, Scott Westerfeld, Stephenie Meyer och Suzanne Collins.

Jag läser helst inte (genre/författare): Jag läser inte så mycket deckare och undviker helst svensk chic-lit. Amerikansk är mycket bättre av någon anledning.

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Läser inte så mycket facklitteratur. Det enda är nog Illusionen om Gud som jag läser just nu.

Förutom svenska läser jag gärna: Engelska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Jag är Djävulen, Genom mina ögon och Extras.

Högst upp på min bok-önskelista just nu står:  Egentligen mest såna jag redan läst. Gone Övergivna, Prinsessa föralltid och Hungerspelen.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Gamla Lotta-böcker och Kitty-böcker. De är så mysiga.


Tårarna bara rann...

...när jag såg oteckande Peter Pan. Jag vet, det är en barnfilm. Men ändå är det den sorgligaste film jag sett. Tårarna bara rann och brorsan gav mig en konstig blick. Varför gör man en barnfilm så sorglig?! Hade förberett mig med en bok om den skulle bli långtråkig, men nejdå! Här behövs det näsdukar istället.

Var är Alaska?

Var är Alaska?
Skriven av John Green


När Miles kommer till internatskolan Culver Creek i Alabama får han för första gången vänner. Tillsammans hittar dom på trick, försöker klura ut sätt att överlista lärarna och spelar tv-spel. En av hans kompisar heter Alaska och är den snyggaste, smartast och häftigaste tjej Miles någonsin träffat. Men så händer någonting och ingenting blir som det var förut...

Jag gillar det här boken skarpt. Den var inte som andra böcker jag läser. Det var kul att den var skriven ur en killes synvinkel. Annars brukar kärleksböcker mest handla om en tjej. Boken är uppdelad i "före" och "efter" vilket var väldigt irriterande när jag var på "före"-delen för då var jag så nyfiken på vad som skulle hända. Jag hoppas verkligen att den här författaren ska skriva något mer för då ska jag verkligen läsa det!

Kram Nea

Tio saker jag hatar med mig själv

Tio saker jag hatar med mig själv
Skriven av Randa Abdel-Fattah


Jamie, eller Jamilah som hon egentligen heter, bor i Australien med en pappa, en syster och en bror. I skolan är hon Jamie, den blonda, blåögda tjejen som slinker fram som en i mängden. Hemma är hon muslimen Jamilah, men en pappa som ger henne mer förhållningsregler än hon kan komma ihåg.
I skolan är det ett gäng rasistiska typer som snackar skitsnack om invandrare och Jamilah vågar inte berätta för någon av rädslag att bli mobbad. Därför låter hon ingen kompis komma henne nära eller komma hem till henne och hälsa på.
Men så börjar hon chatta med John. Han har också många problem och efter ett tag inser hon att hon inte kan fortsätt som hon gör mycket längre.

Den här boken var rolig. Den tar upp viktiga ämnen på ett lättsamt sätt som får en att skatta samtidigt som man får sig en tankeställare. Den påminde mig väldigt mycket om hennes förra bok, Ser mitt huvud tjockt ut i den här? men jag tycker ändå att den boken var bättre än den här. Fast den här boken var fortfarande väldigt bra. Man får en insikt om hur det är att leva som muslim i samhället. En riktigt bra och lärorik(jag vet att det låter tråkigt men det är faktiskt kul med lärorika böcker) bok.

Kram Nea

Äntligen...

Äntligen har böckerna jag beställde på Bokus kommit fram. Jag väntade verkligen till sista minuten när jag beställde dom kvällen innan rean slutade. Tyvärr kom Parasit av Scott Westerfeld efter. Men den har jag ändå läst en gång så jag klarar mig nog.


När jag har läst färdigt De Rätta och Tio saker jag hatar med mig själv ska jag nog hugga in på Var är Alaska? som jag har suktat efter ett tag nu. Men nu ska jag sätta mig i min älskade läsfåtölj och avsluta De Rätta. Det är så spännande!

Ful eller snygg?

Ful eller snygg?
Skriven av Scott Westerfeld

Tyvärr kan jag inte få in någon bild. Strul med datorn. Fixar så fort som möjligt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att inte avslöja vad som händer i ettan, Ful. Men jag ska försöka i alla fall.

Det är i en odefinierad framtid där allt  handlar om att bli snygg. När man blir 16 år så blir man snygg och får flytta till snyggingstan. I Snyggingstan kretsar livet kring fester, kläder och att vara snygg. De har alla bekvämligheter man kan få och verkar aldrig behöva fatta ett beslut eller planera. Men det är något mystiskt med snyggingarna. Något snyggingen Tally Youngblood är på väg att inse.

Jag vet inte riktigt om man förstår något av det som står ovan. Jag ville inte riskera att avslöja något för den som inte läst nummer ett i serien, Ful. Den här boken är i alla fall obeskrivligt bra. Jag kan inte sluta drömma om att själv susa runt på en svävarbräda eller att skrämma slag på hela världen genom att hoppa från ett höghus och sedan stanna upp precis innan marken tack vare bungyjackan. Samtidigt som boken är fantasifull så har den ett otroligt bra flyt. Det blir aldrig långtråkigt och det är omöjligt att hitta något ställe att sluta läsa på. Ändå måste jag, precis som i första boken, klaga på översättningen. Man märker direkt hur bokstavligt översatt det är. Men det är att klaga på mikroskopiska fel. För annars är den här boken helt fantastiskt bra. Jag vet inte varför, men jag tycker verkligen att den här boken på något sätt hör ihop lite med Hungerspelen av Suzanne Collins och Oönskad av Gemma Malley. Det kanske beror på att alla tre utspelar sig i en kanske inte så bra framtid. Jag håller på att läsa om trean, De Rätta, just nu. Men vänta inte på någon recension, för jag har redan recenserat den en gång.

Kram Nea

Äntligen New Moon igen!

Nu har jag sett New Moon igen. Jacob är fortfarande lika snygg. Edward är fortfarande lika trist och utryckslös. Jag vet inte vad jag har emot honom. Det är bara så irriterande att han alltid ska beskydda och bossa över Bella. Som om hon inte har någon egen vilja. Han har ingen humor heller! Ändå är dom där böckerna några av de bästa böckerna jag har läst. Jag förstår inte riktigt hur det går ihop. Men så är det. Dom är bara så otroligt bra. Även om Edward är en riktig skunk!
Jag tycker faktiskt att den här filmen är bättre än de första. Den första är så mörk och dyster. Den här är gladare, och så är Jacob med lite mer och visar sina imponerande(!) magmuskler. Man slipper Edward väldigt mycket också.

Ful

Ful
Skriven av Scott Westerfeld

Ful utspelar sig i framtiden. Man får inte veta riktigt när. Där blir alla skönhetsopererade när dom är 16 år. Då får dom flytta ifrån Fulingby och in i Snyggingstan. I Snyggingstan handlar allt om att gå på fest och ha snygga kläder.

Tally ska snart fylla 16 och kan knappt bärga sig tills hon får bli snygg och få träffa sin bästa kompis som redan blivit snygg. Under dom veckorna hon väntar får hon träffa Shay. Shay är inte riktigt säker på att hon vill bli snygg. Hon funderar på att rymma ut i vildmarken och vill att Tally ska följa med. Men Tally vet inte om det är vad hon vill. För vad kan möjligen vara fel med att bli snygg och populär?


Det här är inte direkt första gången jag läser den här boken. Ibland kan jag bara inte låta bli att läsa om den. Den är bara så otroligt bra!
Jag älskar alla saker Scott Westerfeld kommit på, som svävarbrädor, bungyjackor, kommuntikationsringar och hudantenner. Allt är bara så magiskt! Samtidigt som det är så spännande så börjar man tänka på saker i boken, som vad som är normalt. Är något normalt? Är utseendet det viktigaste?
En sak jag inte gillar är översättningen på titeln. Originaltiteln är Uglies. Hur får man det till Ful? Fast jag ska inte klaga. Det är ändå insidan som räknas. Både när det gäller böcker och människor vilket den här boken delvis handlar om. Jag blir dock väldigt nyfiken att läsa den på engelska för att se om texten är bättre där också. Det finns så mycket mer att säga om den här boken men allt får nog inte plats. Jag tycker i alla fall att man borde läsa den. För den är verkligen bäst!

Kram Nea


Natthimmel

Natthimmel
Av: Sofia Nordin

Efter att Tildas bästa kompis flyttat känner hon sig väldigt ensam. Hon säger aldrig något på grund av rädslan att göra bort sig eller säga fel. Hemma är det bara stängda dörrar och en mamma och pappa som "följer facit.

Men så kommer Jesper till klassen och av en händelse så hamnar dom själv vid samma bord på lunchen. Där berättar Jesper om lajv och frågar om Tilda vill följa med och testa. Tilda och Jesper blir kompisar, och samtidigt som hon hittat lajvet så känner Tilda hur hon långsamt hittar tillbaka till sig själv.


Den här boken var så fin! Jag sträckläste den. Sofia Nordin har verkligen lyckats måla upp levande karaktärer som man kan känna igen sig i. Jag älskar verkligen att läsa om lajv. Det var precis lika häftigt som i Zip. Sen tycker jag det var skönt att äntligen få läsa om en kille och en tjej som är bästa kompisar utan att dom blir ihop. Det brukar jag tycka är så irriterande. Språket i den här boken var jättefint.
En bok som verkligen rekommenderas!


Kram BokNea


Innan jag dör

Innan jag dör
Av: Jenny Downham


Tessa har leukemi, och vet att hon inte har många månader kvar. Men dom sista månaderna vill hon Leva. Verkligen känna att hon lever. Därför gör hon en lista på saker hon ska göra innan hon dör. På listan står det saker som att Säga ja till allt en hel dag, Göra något olagligt, bli berömd och att vara tillsammans med en kille. När hon sen träffar Adam förändras allt. Listan blir bara längre och längre. Det är så mycket att hinna med. Ändå vet hon att döden väntar henne i vilket ögonblick som helst.

Det här är nog den sorgligaste bok jag någonsin läst. Min kudde var helt fuktig av tårar när jag läst färdigt den. Sjukdomen gick väldigt långsamt också. Jag märkte inte riktigt att hon blev sämre, även fast om jag tänkte tillbaka några kapitel så var hon mycket bättre. Det tyckte jag var bra. Att hon inte helt plötsligt blev jättesjuk. Personerna kändes verkligen levande och nu efter känns det som att jag själv känner dom. Den lyckades verkligen beskriva hennes tankar och känslig på ett bra sätt. Den här boken var verkligen bra och förtjänas att läsa.

Kram BokNea

Äntligen!

Äntligen har den sista boken i En prinsessas dagbokserien kommit ut på svenska! Jag kan knappt bärga mig att få läsa avslutningen. Även om jag redan har läst den på engelska. Nu blev jag väldigt sugen på att läsa om den serien också. Trots att jag har lovat mig själv att sluta läsa om böcker hela tiden så är det svårt att låta bli. Harry Potter och Äventyrensböckerna är jag också väldigt sugen på att läsa om. Jag kanske får ta en månad till att bara läsa om en massa böcker. Det skulle vara rätt skönt.

Om ni undrar varför jag inte har gjort en recension på länge så är det på grund av att jag läste en väldigt krånglig och tråkig bok som tog väldigt lång tid. Två Husvagnar heter den. Jag orkar inte skriva en recension på den eftersom jag inte rekommenderar någon att läsa en. Däremot så har jag snart läst ut Innan jag dör. En bok om en tjej med leukemi som vill hinna med så mycket som möjligt av sina sista månader.

Nu vet jag inte riktigt vad jag skriver om. Jag har bara lust att får skriva av mig lite. Brukar det hända så för er någon gång? Olyckligtvis så brukar det oftast hända mig när jag varken har penna eller papper till hands. Eller så brukar jag inte ha något att skriva om. Nu hade jag väldigt mycket att skriva om. Eller väldigt lite. det beror på hur man ser det.
Själv tycker jag att jag sitter här och skriver om ingenting. Det borde vara väldigt tråkigt för dig som läser det här. Du får sluta läsa om du vill.

--Härmed ger jag dig som läser detta tillåtelse att sluta. För ditt eget bästa--

Så, nu kan jag fortsätta svamla utan att någon blir irriterad på mig. Fast jag tror att om någon läste det här inlägget så har den nog slutat redan innan min tillåtelse att sluta kom. Jag borde verkligen sluta skriva nu. Det här är nog den ointressantaste text i världshistorien. Eller i alla fall blogghistorien. Det finns säkert någon dammig gammal bok, skriven av någon torftig snubbe som handlar om en daggmasks livscykel. Det skulle nog vara rätt trist att läsa om.

Nu är det här inlägget officiellt slut. Så...punkt slut.

PS. Räkna inte med fler såna här inlägg. Känner mig lite konstig idag bara.

Zip

Zip
Skriven av: Elvira Birgitta Holm


Zip handlar om Bim. En dag när hon sitter i klassrummet kommer det in en ny elev, Zeb. Bim tycker att Zeb, som står för Zabina, är slående vacker. Sen kommer det en till Zeb till skolan, nästan likadan som andra Zeb, men en kille som egentligen heter Zebastian. Bim, Zeb, Zeb och Bims gamla kompis Zacke börjar hänga tillsammans. Men efter ett tag blir de mer än bara kompisar. Bim blir förvirrad. Kan man älska två? Eller till och med tre? Och är det okej att älska någon av samma kön?

Den här boken var riktigt, riktigt bra. Den har verkligen inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. Den tog upp väldigt viktiga ämnen också. Som att vara otrogen. Är det verkligen så fel? Om man älskar två stycken, borde man inte få vara med dom då? Annars blir man ju bara olycklig.
Den tog också upp det här med homosexualitet. Det är ju klart att man får älska vem man vill. Om man råkar vara kär i någon av samma kön så ska väl det inte det stå i vägen?
Det var väldigt kul att läsa om lajv också. Jag har alltid undrat vad det är. Nu när jag vet så verkar det jättespännande. Jag har hört att boken Natthimmel ska handla om det så ja får väl ta en tur till biblioteket. En sak jag inte fick veta förrän jag hade läst ut boken ingår i en bokserie som nummer tre. Typiskt!
Men den här boken är verkligen läsvärd! Den stannar kvar i huvudet långt efter att man har läst klart den.

Kram Nea!

Percy Jackson- Född Till Hjälte

Percy Jackson- Född Till Hjälte - Rick Riordan

Percy Jackson är tolv år och har har ADHD och Dyslexi. När ett monster helt plötsligt dyker upp och försöker döda honom vet han inte riktigt vad han ska tro. Ingen annan verkar ha märkt något, förutom hans bästa kompis Grover, som plötsligt börjar beté sig mystiskt och hemligt.
Tillslut går det inte att dölja det längre, och Percy får veta att han är en halvgud- son till en grekisk gud. Eftersom han är jagad av monster som vill åt honom måste han fly till det enda stället han är säker. Ett läger för halvgudar. Där får han veta vem hans pappa är, och vad för viktigt uppdrag han måste slutföra...

Den här boken var väldigt humoristisk. Vilken rolig idé att skriva om gamla grekiska gudar i hawaiiskjorta och khakishorts eller kritsträcksrandig kostym med portfölj som lever i en helt egen våning i Empire State Buliding.
Den var lätt och rolig att läsa och blev inte alls trög, trots sina 400 sidor. Jag skrattade ofta när jag läste den och lärde mig konstigt nog mer än hela förra terminen i skolan när vi höll på med grekiska gudar. Det bevisar att man lär sig mycket mer när man gör något när man tycker det är roligt. Jag rekommenderar verkligen den här boken och blev väldigt sugen på att se filmen nu.

Kram Nea!


RSS 2.0
[email protected]