Tillsammans

Tillsammans - Denise Rudberg

214 Sidor

Alexander går i privatskola och har en pappa som arbetar på Utrikesdepartementet. Jakob är den sportige killen med en mamma som jobbar på teve. Therese är tjejen som förlorat sin mamma i cancer och som bor med sin pappa i en husbåt vid Djurgårdskajen.

De har helt olika bakgrund och skulle aldrig ha träffat varandra och blivit vänner om det inte varit för inspelningen av ett teveprogram på Djurgården. Efter inspelningen tar Theresas pappa med dem ut till en i ö Stockholms skärgård och de tre ungdomarna blir allt bättre vänner.

Men i skuggan lurar ett hot. Någon vill till varje pris hitta en av dem ...

(Text från Bokus.se)

Den här boken var jättebra (och jag vet att jag alltid säger det)! Jag sträckläste hela boken på ett par timmar eftersom den var väldigt lättläst också. Det känns som något som skulle kunna hända i verkligheten. Jag rekommenderar verkligen den och längtar tills jag kan läsa tvåan.

xoxo BokNea


Fatta Eld

Fatta Eld - Suzanne Collins

318 Sidor

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar, inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla...

(Skrivet av Adlibris.se)

Den här boken ligger långt över mina förväntningar. Jag trodde inte att något kunde mäta sig med Hungerspelen, boken innan den här, men det gjorde den. En sak som var lite förvirrande var alla namnen, det blev svårt att hålla reda på alla eftersom namnen är så lika. Den tar också upp ämnet med tv-program, hur långt kan de gå för att få tittare? Jag hoppas att det inte blir som i den här boken i alla fall. Boken var jättebra och jag planerar redan att läsa om den.


xoxo BokNea


De Rätta

De Rätta - Scott Westerfeld

335 Sidor


VARNING! Om du inte har läst de två böckerna som är innan den här boken så ska du nog inte läsa den här recensionen!

Tally har nu blivit en Cutter, en speciell gren av "Särskilda omständigheter". Hon har nu kraftigt förstärkta sinnen och hennes kropp är resitent mot alla tänkbara åkommor. Tallys kompis Shay vilken är ledare för "Cutters" tar med henne på ett party för fulingar. Syftet med besöket är att maskerade, söka rätt på potentiella bråkmakare och beslagta nanofyllda piller. När Tally försöker gripa den Smokey som har pillren, blir hon tillfångatagen.

Efter att Tally lyckats fly får hon veta pillrens huvudsakliga syfte; de ska skapa en ny typ av snyggingar. Intelligenta sådana. Tally har inget annat val än att be sin pojkvän Zane att förråda sina Smokey-allierade. Tillsammans kommer de båda att ställas inför det svåraste uppdraget hittils - att fortsätta vara ett älskande par eller att bli dödsfiender.

(Kopierat från adlibris.se)

Den här boken var bättre än bäst! Hur kan någon skriva så bra och ha så mycket fantasi? Jag kunde inte slita mig ur den och när jag inte läste så gjorde jag inget annat än att längta tills jag kunde läsa den igen. De borde vara lag på att läsa den här!


xoxo BokNea

Tiara och Dr.Martens

Tiara och Dr.Martens - Meg Cabot

264 Sidor



Mia var helt säker på att det inte kunde finnas något som var värre än att vara en 172 centimeter lång, plattbröstad fjortonåring som dessutom var usel i matte. Men hon hade fel, det kunde vara mycket värre … Plötsligt visar det sig att Mias pappa är prins av Genovia, ett lilleputtland i Europa. Ska hon nu tvingas ge upp sitt alldeles vanliga New York-liv i Dr. Marten-kängor?

(Kopierat från bok.nu)

Den här boken är en av dom böckerna som jag läser om och om igen. Man upptäcker alltid nya saker i dom som man aldrig har märkt förut och dom är alltid lika roande.

xoxo BokNea

Nästa sak på min lista

Nästa sak på min lista - Jill Smolinski

280 Sidor

Junes liv bara flyter på. Hon är varken särskilt intresserad i sitt jobb, sin falmilj eller i sitt kärleksliv. Men allt det där ändras när hon i en bilolycka får en lista på saker den nu döde 24 årige Marissa ville göra innan hon blev 25. På listan står det bland annat att åka helikopter, kyssa en främling och det svåraste av allt - förändra någons liv. June ser sin chans att komma ur sitt likgiltiga betéende och bestämmer sig för att avsluta listan innan det som skulle ha varit Marissas 25 årsdag.

Den här boken var rolig och fantasifull. I början var det svårt att komma in i den men sen kunde jag inte lägga den ifrån mej. Kul att läsa! =)

XoXo BokNea


Julen!

Hej!
Snart är julen här och man har chansen att önska sig alla böcker man vill ha.
Själv önskar jag mej dessa böcker:

Shoobre- Douglas Foley

Ingen Återvändo- Douglas Foley

De Rätta- Scott Westerfeld

Parasit- Scott Westerfeld

Ute/Inne- Scott Westerfeld

Extras- Scott Westerfeld

Bara i din fantasi- Cecily von Ziegesar

Det finns bara en av mig- Cecily von Ziegesar

Älskar, älskar inte- Cecily von Ziegesar

Genom dina ögon- Stephenie Meyer

Hungerspelen- Suzanne Collins

Fatta Eld- Suzanne Collins

Liv & Lovisa- Emma Granholm

Resistance- Gemma Malley

Tillsammans- Denise Rudberg

Ja håller tummarna =)

XoXo BokNea



Shoo len

Shoo len - Douglas Foley

391 Sidor

Karim ångrade det redan när han gjorde det. När han och Gabi rånade och misshandlade den hjälplöse kvinnan. Vad han inte visste var att det var tjejen han var så kär i, Nikoos mamma som om han misshandlat.Det hade varit Gabis idé, och Karim ville inte verka feg. Gabi brydde sig inte ett skit om något annat än cash.
Det är i Stockholms förort, och fula ord, trakasserier och vandalisering är det ända man hör. Högstadiet är på väg mot sitt slut, och den enda gnistan i det kalla samhället är den starka kärleken mellan Karim och Nikoo. Vad dom inte vet är att snart kommer Nikoo falla för hans hand.

XoXo BokNea ;D


Skriet Från Vildmarken

Skriet Från Vildmarken - Jack London

128 Sidor

Det är slutet på 1800-talet och varghunden Buck blir såld till en man som för honom till Alaska. Där får han jobba som slädhund åt några män. Det är ett hårt och slitsamt arbete där allt handlar om att överleva. Sen får man följa Bucks väg genom livet och olika ägare och hans kamp för att överleva.

Den här boken var kul och annorlunda från annat jag brukar läsa. Den är skriven typ i början på nittonhundratalet så det är väldigt många konstiga ord, som Kommo och Ginge. Jag tycker ändå det var rätt kul att läsa något så gammalt. Det här är en riktig klassiker och jag tycker ni ska läsa den.

XoXo BokNea


RSS 2.0
[email protected]