The return of Hjärtans Fröjd

The return of Hjärtans Fröjd
Skriven av Per Nilsson

Det här är fortsättningen på Hjärtans Fröjd, som jag tyvärr inte har läst.


Vad är kärlek? Det är nog den frågan som den här försöker svara på. Han boken handlar om (man får aldrig veta vad han heter) förstår inte. Sen han kom hem från USA har hans Hjärtans Fröjd, Ann-Katrin inte suttit på bussen där de brukar träffas. Han försöker ringa men får inget svar. Hennes kompisar säger att hon har flyttat. Ska man tro på det? Och Amina? Hon är ju så fin! Fast kan han bara glömma Ann-Katrin - Hjärtans Fröjd? Nu ska han berätta om Tolv dagar som förändrade hans liv.


Vilken underbar liten bok! Så annorlunda och klurig. Man dras verkligen med den här killens liv. Hur han får känslig för Amina med samtidigt inte kan släppa Ann-Katrin. Det är verkligen synd att jag inte läste Hjärtans Fröjd innan jag läste den här. Inte för att det var svårt att förstå nu eller något, för det var det inte. Jag vill bara njuta lite mer av denna underbara bok.

Sättet den här är skriven på är väldigt roligt. Det är svårt att förstå så mycket. Det är liksom lite luddigt, fast det ska vara det. Det gör bara boken bättre. Konstigt nog känns det som att sättet att skriva förändrades genom boken. I början var det mest korta stycken där man fick lite glimtar om vad som hände, senare blev det lite mer som en "vanlig" bok. Det var nog bra att det var så, annars skulle det vara svårt att förstå vad som hände i slutet. Nu måste jag verkligen läsa lite fler böcker av Per Nilsson!

Dagens bokköp

Var inne på Åhlens idag och såg att de hade bocketrea. Två böcker fick åka med hem:

Exodus - Julie Bertagna och Presidentens Hustru - Curtis Sittenfeld.






Ingen Återvändo

Ingen Återvändo
Skriven av Douglas Foley som också har skrivit Shoo Bre, Shoo Len och Habib-böckerna. Det här är hans debutbok.



De slipper lektionerna. Det var anledningen till att Nick ville åka med på paddlingen skolan anordnade. Men när de båda lärarna inte dyker upp bestämmer de sig för att ge sig ut ändå, trots lärarnas order om att åka hem och strunta i paddlingen.
Först är allt mysigt. Att få göra vad man vill utan att dumma vuxna lägger sig i är underbart. Men snart går den trevliga paddlingen helt överstyr...


Vilken mörk bok det här var. Den är full av ondska och hemskheter. Ändå fastnar man i den. Jag låg hela kvällen och kunde inte släppa blicken från texten. Den väldigt bra skriven och tar upp några väldigt viktiga ämnen som tål att diskuteras. Den här boken känns som en väldigt bra bok att läsa i t ex min klass och sen diskutera. En sak som jag där emot tycker är lite läskig är att jag och min klass ska ut på ett paddlingsläger precis innan skolan börjar. Det är bara och hoppas att det inte slutar likadant som det här.


På kudde av gräs

På Kudde Av Gräs
Skriven av Lian Hearn


Bok två i serien Sagan om klanen Otori


Det är i ett historiskt Japan. Otori Takeo har svurit att viga sitt liv åt Släktet. Med sin onaturligt skarpa hörsel och förmågan att göra sig osynlig är han en utmärkt lönnmördare. Dock är det inte det han vill - hans kärlek till Kaede är stor och allt han vill är att vara med henne. Men det vill inte Släktet. Om Takeo inte tjänar Släktet blir han mördad.

När Takeo lämnat Kaede för Släktet så återvänder hon till hennes barndomshem. Där finner hon att hennes mor är död, och hennes far är fökrossad. Hon bestämmer sig för att ta över hennes fars arbete att leda folket. Men det är svårt att styra ett folk när man är kvinna. Många är emot henne. Och ingen får under några omständigheter upptäcka hennes hemlighet.



Den här boken blev lite av en besvikelse. Efter att ha läst den första boken väntade jag mig något lika storslaget, men det fick jag inte. Det kändes som att det inte hände något genom hela boken. Den var som en transportsträcka mellan bok ett och bok tre. Bara något för att fylla ut lite.

En sak som jag dock tyckte väldigt mycket om var språket. Det är väldigt vackert och ärligt. Hearn beskriver utan omsvep många råa krigsscener med inälvor och blod. Men hon gör det inte överdrivet. Det är bara helt ärligt. Boken tar också upp det här med genus. I en värld av män måste hon ha självförtroendet på topp för att inte bli nertrampad av männen. Jag märker verkligen hur Kaede utvecklas genom boken och lär sig hur hon ska göra för att överleva.

Det var en mening i den första boken, Över Näktergalens Golv, som jag tyckte beskrev det så bra:
"Hon var bara en bricka i herrarnas stora spel, men hon ville vara något mer, hon ville förstå spelets regler och spela det själv."

Boken byter berätarperson mellan Kaede och Takeo och det kunde bli lite virrigt ibland när man inte förstod vem det handlade om.

Olika omslag på Hemsökt-böckerna

Har ni sett Storbritanniens nya omslagen för Hemsökt-serien av Meg Cabot? Riktigt coola tycker jag. När jag skulle söka på google efter det andra omslaget upptäckte jag att det inte bara finns ett annat omslag. Ju mer jag letade hittade jag bara fler och fler. Jag har också upptäckt att det finns flera titlar för böckerna och att Meg Cabot har använt sig av sin pseudonym Jenny Carroll på endel av böckerna. Det är något mystigt med femman också. På endel nätbokhandlar finns alla böcker i serien utom just den, och på edel ställen har den en annan stil på omslaget än de andra. Ett riktigt mysterium.



Det finns två olika titlar till varje bok:
1- Shadowland / Love You To Death
2- Ninth Key / High Stakes
3- Reunion / Mean Spirits
4- Darkest Hour / Young Blood
5- Haunted / Grave Doubts
6- Twilight / Heaven Sent

Här är de nya omslagen:

          1&2                                3&4                             5&6


Här är de amerikanska omslagen: (de är de vi har här i Sverige)




Här är några andra amerikanska omslag där Meg Cabot står under pseudonymen Jenny Carroll. De verkar dock bara finnas till den fjärde boken, men den hittade jag i två olika färger:






Här är några andra som jag tror kommer från Storbritannen, också skriven av "Jenny Carroll". Här verkar bara 1, 2 och 3 finnas:

   




Här är några till där titlarna inte är detsamma som på de andra:




Här är några till, Konstigt nog finns inte femman. Dock misstänker jag att de här är cd-böcker:





Här är några ljudböcker som jag bara lyckats hitta på en enda hemsida, som har väldigt små bilder. Det finns ingen femma här heller:





Här är två cd-böcker på femman som inte passar in på något annan ställe:




Det var allt jag hittade. Vilket tycker du är finast?


Kan det bli bättre?

Meg Cabot kom nyligen ut med en ny bok. Gissa vad den handlar om! Japp, vampyrer! Det har ju varit så otroligt mycket om vampyrer på senaste tiden, och jag tror att en bok om vampyrer skriven av Meg Cabot skulle bli en succé. Kan knappt vänta tills jag får chansen att läsa den. Kanske dags för en bokusbeställning?


Såhär står det på Meg Cabots hemsida:

"Sick of hearing about vampires? So is Meena Harper.

But her bosses are making her write about them anyway, even though Meena doesn't believe in them.

Not that Meena isn't familiar with the supernatural. See, Meena Harper knows how you're going to die. (Not that you're going to believe her. No one ever does.)

But not even Meena's precognition can prepare her for what happens when she meets—then makes the mistake of falling in love with—Lucien Antonescu, a modern-day prince with a bit of a dark side. It's a dark side a lot of people, like an ancient society of vampire hunters, would prefer to see him dead for.

The problem is, Lucien's already dead. Maybe that's why he's the first guy Meena's ever met whom she could see herself having a future with. See, while Meena's always been able to see everyone else's future, she's never been able look into her own.

And while Lucien seems like everything Meena has ever dreamed of in a boyfriend, he might turn out to be more like a nightmare.

Now might be a good time for Meena to start learning to predict her own future…

If she even has one."





Spännande va?


Den Grymma Leken

Den Grymma Leken
Skriven av Celia Rees




Nu är jag fräck nog att kopiera baksidetexten, men jag har sutit här och suddat och skrivit flera gånger utan att bli nöjd. Jag tror ni överlever.



Jag kan berätta om Den grymma leken, men först måste jag få förklara en sak. Det som hände Michael Bailey var inte bara Bro-ligans fel. På sätt och vis var vi lika skyldiga allihop

Det har gått två år sedan Michael Bailey försvann efter att ha varit offer för Den grymma leken, en lek som går ut på att plåga en klasskamrat. Naturligtvis drabbar den bara den klasskamrat som redan är svag och saknar vänner eller vars vänner är villiga att svika för att själva slippa bli utsatta.
Nu har en ny tjej börjat i klassen. Hon heter Lauren och kommer från Australien. Hon har inga vänner, och hon är lite annorlunda. Lauren är helt enkelt det perfekta offret för den som vill leka Den grymma leken. Men den här gången vill Alex inte vara med. Hon vägrar att låta Lauren gå igenom det som Michael Bailey utsattes för.
Vad händer när en i klassen plötligt står på offrets sida?



Jag vet inte riktigt varför jag inte gillade den här boken. Det var bra språk, en spännande story och det mesta en bra bok ska innehålla. Ändå kändes inget av det äkta. Personerna kändes konstlade, dialogerna oäkta och handlngen overklig. Jag vet inte, men mobbningen i den här boken kan kanske förekomma. Men då tror jag att de vuxna skulle gripa in lite mer och hejda den istället för att göra som de gör här.

Personerna var bra beskrivna, men kändes inte som ungdomar. När de pratade med varandra var det som att någon styrde över deras tunga och fick dem att vara så tillmötesgående som möjligt. Det kändes bara inte äkta.

Nu har jag suttit här och skrivit om den här bokens alla brister, men jag vill bara försäkra er om att den inte är så dålig som ni kanske tror nu. På det hela tagen var boken faktiskt helt okej.


Varsel

Varsel
Skriven av Stephen King



Familjen Torrance börjar få riktigt ont om pengar sen Jack fick sparken. Inte blir det bättre av att han köper sprit för deras sista slantar. Så de bestämmer sig för att börja om. Jack skaffar ett jobb som fastighetsskötare på ett ödsligt hotell i bergen. Han ska bo där hela vintern med sin fru Wendy och deras son Danny. Redan när de anländer känner Danny att något inte är som det ska. Han har förmågan att höra vad andra tänker och han känner sig inte trygg i hotellet. Mystiska saker börjar hända. Vad är det egentligen med häckarna på baksidan klippta som djur? Vad är TEDROM? Och vad finns det egentligen i rum 217?


Den här boken skulle vara riktigt bra om man hade kortat av den kanske... 300 sidor? Anledningen till att det har tagit så lång tid att läsa den är att de första 400 sidorna var helt urkasst tråkiga. Jag brukar inte läsa skräckböcker så ofta, så när jag väl gör det så vill jag att det ska vara läskigt hela tiden. Inte var femtionde sida. Alltså sköt jag upp läsningen hela tiden. Fast det berodde nog inte helt på boken. På min födelsedag så fick jag en data och tv-serien The Tribe. Kombinationen blir en Nea som sitter uppe hela kvällen, klistrad framför datorn där hon tittar på The Tribe.

De sista hundra sidorna i boken var därenmot olidligt spännande. Helt plötslig när jag låg där och läste lite uttråkad så fastnade jag och kunde inte släppa blicken från texten. Med skräckblandad förtjusning blev boken äntligen läskig, och bra! Men när det var sådär läskigt så kunde jag ju inte sluta, fast jag var jättetrött och ville sova. Skulle jag ha slutat mitt i alla läskigheter så skulle jag aldrig kunnat sova. Alltså fick jag ligga där till sent på natten och läsa - och sömndrucket stiga upp klockan sju på morgonen sen.

En sak jag gillade med boken var övernaturligheterna. Jag brukar tycka att det blir löjligt med för mycket övernaturligheter i en skräckis, men här var det precis lagom balans mellan fantasi och verklighet. Dock något som jag tyckte var jobbigt var alla konstiga saker som var skrivna med kursiv stil inom parantes. Det blev väldigt irriterande. Annars tyckte jag att boken var sådär. Slutet var jättespännande, men annars handlade det inte om någonting.


Läsning i sommar

Då var det dags att börja planera vad man ska läsa i sommar. Här är mina prioriteringar:


Bridget Jones Dagbok - Helen Fielding



Jag Behöver Dig Mer Än Jag Älskar Dig Och Jag Älskar Dig Så Himla Mycket - Gunnar Adelius




På Kudde Av Gräs - Liam Hern




Den Grymma Leken - Celia Rees




The Return Of The Hjärtans Fröjd - Per Nilsson




Ingen Återvändo - Douglas Foely




En Shopaholics Bekännelser - Sophie Kinsella




Genom Dina Ögon - Stephenie Meyer




Bree Tanners Andra Liv - Stephenie Meyer




Svart Flicka, Vit Flicka - Joyce Carol Oates




Narnia-serien - C.S Lewis







Nu är det bara och hoppas att jag kommer läsa alla de här. Det kommer ju nya böcker som jag vill läsa hela tiden. Men det är i alla fall kul att göra en "sommarlista", då börjar man börja tänka på sommaren ännu mer.


Nea längtar till sommaren!





Liten Enkät


Här är en rolig enkät som jag hittade på Paulas bokblogg.





Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?
Meg Cabot
J.K Rowling
Cecily von Ziegesar
Scott Westerfeld
C.S Lewis

Köper eller lånar ni mest?
Jag önskar att jag kunde skriva "lånar" där, men det blir nog så att jag köper mest.

Sparar ni alla böcker ni köper?
Absolut! Jag vill kunna stå framför bokhyllan och tänka tillbaka på alla böcker.

Inbundet eller pocket helst?
Det får nog bli pocket - billigare och lättare att få ner i väskan. Dock kan det vara skönt att ha böcker som man läser om flera gånger i inbunden.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (om du nu läser om böcker )
Jag är inte riktigt säker, men tippar på Harry Potter och Fenixorden. Måste ha läst den ver 10 gånger nu, minst.


Jaha, då är man fjortis då

Jupp, igår den första juni klockan 17:15 blev jag officiellt fjorton, eller fjortis som många kompisar glatt påpekar. Jag känner min inte direkt äldre, och det blir inte heller någon stor förändring. Tänk om ett år, då blir jag staffmyndig och får köra moppe. Jag fick i alla fall en alldeles egen laptop! Coolt va? Känns riktigt fräckt! Ja kommer inte kunna slita mig från den.

Men jag fick också tre böcker. Alla från Emelie - världens bästa kompis! Hon har kusligt bra koll på vilka böcker jag gillar. Fast det kan ju i och för sig bero på att jag gillar att snacka med henne om de böcker ja gillar.

Jag fick:

På Kudde Av Gräs - Fortsättningen på Över Näktergalens Golv som jag var så förtsjust i. Ska bli riktigt spännande att se hur det går för Takeo och Kaede.


Den Grymma Leken - En bok som jag har varit nyfiken på otroligt länge, men konstigt nog aldrig köpt. Nu har jag den och hoppas verkligen att den lever upp till mina förväntningar.


The Return Of The Hjärtans Fröjd - Redan på titeln förstår man ju att den här boken verkar vara riktigt bra. Är riktigt nyfiken på Per Nilsson också.





RSS 2.0
[email protected]