Marley och jag

Marley och jag - John Grogan
320 Sidor

När John och Jenny Grogan skaffade hunden Marley så ville dom ha honom för att se om dom var redo att skaffa barn. Det dom inte visste när dom köpte honom var att dom just hade köpt världens busigaste hund. Marley käkade allt, från guldhalsband till använda graviditetstest. Han var inte rädd att välkommna någon med en stor dreglig puss och väntade inte på att någon skulle öppna dörren åt honom utan han sprang rakt igenom den. Men trots att han var världens busigaste hund så var han också världens snällaste hund.

Den här boken var helt enkelt superkul. Jag skrattade och grät på samma gång och nu vill jag ha en hund mer än någonsin. Om du gillar hundar så är det här ett måste!

Olycksfågeln

Olycksfågeln - Camilla Läckberg
321 Sidor

Patrik och hans kollegor på Tanumhedes polisstation får mycket att göra när det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sej vara mord. När dom sedan hittar flera liknande mord i andra delar av Sverige så börjar dom ana att en seriemördare går lös. Samtidigt kommer den populära Tv-serien Fucking Tanum till den lilla staden. När en av deltagarna i serien hittas död i en soptunna börjar poliserna misstänka att de två brutala morden har något gemensamt.

Den här boken läste jag i Spanien när mina böcker tog slut. Jag hade inte så stora förhoppningar men den visade sej vara riktigt bra. Den handlade inte bara om mordutredningen utan var lite romantisk också. Den var inte särskilt läskig och hade inte så mycket blod och sånt. Läs den gärna och kommentera vad du tyckte om boken.

Prom Nights from hell

Prom nights from hell - Meg Cabot, Stephenie Meyer, Kim Harrison, Michele Jaffe och Lauren Myrade
320 Sidor

Det här är fem engelska noveller, alla på runt 50 sidor. Dom har alla med examenbalen att göra, men inte riktigt som vanliga baler. Meg Cabots och Michele Jaffes var i särklass bäst och Stephenie Meyers var faktiskt lite av en besvikelse =(. vad jag tycker är riktigt dåligt och orättvist är att på Bokus och många andra sidor på internet som jag har kollat så står det inte alla författare. dom skriver bara Meg Cabot och Stephenie Meyer. Det kanske är så att det är dom två författarna som folk är intresserade av, men vad hände med dom andra tre författarna? Stephenie Meyers var ju inte ens lika bra som Michele jaffes. annars var boken helt okej och inte särskilt svårläst, fast den var på engelska. Bokens kvalitet var där emot urusel! Sidorna ramlade ur boken så jag fick samla in dom och sätta dom på rätt plats igen efer att ha läst den. Annars var boken helt okej.

Babbeldrottningen, Babbeldrottningen i New York

Babbeldrottningen - Meg Cabot
309 Sidor

Lizzie kan aldrig hålla tyst. Så när hon åker till sin pojkvän i London kan hon så klart inte låta bli att släppa ut lite mycket information. Det leder alltså till att hon är ensam i London utan någonstans att bo. Därför tar hon första bästa tåg till Frankrike där hennes bästa kompis Shari jobbar i baren på en fantastiskt vacker vingård. Där är allt helt underbart.Men såklart kan hon inte hålla sej utan börjar snart att prata lite mer än hon borde.


Babbeldrottningen i New York - Meg Cabot
293 Sidor


Lizzie har flyttat till New York. Där tillbringar hon det mesta av tiden med sin pojkvän Luke och sin bästa vän Shari. Men att hitta jobb och lägenhet i New York är inte det lättaste. Särskilt inte när hon vill jobba med att fixa till gamla bröllopsklänningar.


Båda dom här böckerna är jättekul. Det händer oväntade grejer hela tiden och Lizzie försöker alltid lösa sina problem på så konstiga sätt. Jag förstår inte riktigt varför Meg Cabot kallar det här en vuxenbok. Den är precis likadan som alla andra böcker av henne. Den är i alla fall jättebra och defenitivt värd att läsa.


Nu eller aldrig

Nu eller aldrig - Meg Cabot
230 sidor

Samanta Madison är är ingen direkt vanlig tjej. Hon är ungdomsambassadör i FN. Det blev hon efter att ha räddat presidentens liv. Och då mötte hon presidentens son David, som nu är hennes pojkvän. Och han vill ta med Sam till presidentens lantställe Camp David, som Sam inte är riktigt redo för. Precis innan det så ska Sam vara med i direktsändning på MTV med presidenten. Men hur ska hon hinna med allt när hon samtidigt ska gå på sina målarkurser och jobba i videoaffären? Och hur ska hon kunna tacka nej till David utan att såra honom?

Det här är den underbara fortsättningen på Washington D.C som jag har skrivit om tidigare. Jag gillar Sams upproriska stil och hennes knasiga humor. Meg Cabot är verkligen bra på att göra roliga och intressanta karaktärer.


Bärnstenskikaren

Bärnstenskikaren - Philip Pullman
505 Sidor

Lyra och Will fortsätter kämpa sig fram bland alla världar och träffar på både nya och gamla vänner som hjälper dom på deras väg.Dom träffar på alla möjliga varelser på deras väg som Häxor, Gallivespier, Änglar och Klippgastar. Men dom inser snabbt vilket som är det verkliga hotet, själva auktoriteten.

Den här boken är precis som dom andra böckerna, helt suverän! Jag älskar spänningen och resorna genom alla olika världar.


Orkar inte skriva så mycke

Hallojsan!

Det har börjat bli världigt jobbigt att skriva om alla böcker jag läser. Jag hinner inte riktigt. Därför ska jag från och med nu bara skriva om dom böckerna jag rekommenderar och om jag läser böcker i en serie som tex Harry Potter så recenserar jag dom i ett enda inlägg. Jag hoppas och tror att det här också kommer görabloggen lite roligare att läsa eftersom jag kan lägga ner mer tid på inläggen nu.

 Kramizar BokNea

Den skarpa eggen

Den skarpa eggen - Philip Pullman
29/6 -  1/7 2009
311 Sidor

Handling

Okej, jag trodde inte på långa vägar att den här kunde vara bättre än Guldkompassen men den här är mycket mer spännande, rolig, sorglig och fantasifull. Jag älskar alla karaktärer och kampen mellan gott och ont. Utan det skulle boken inte vara nåt. Jag hade glömt bort vad den handlade om sen förra gången jag läste den så det var som att läsa den för första gången. Jag har glömt bort vad Bärnstenskikaren handlar om också så när jag har skrivit färdigt det här ska ja sätta mej i  min läsfåtölj och förtsätta läsa om Lyras äventyr.


Guldkompassen

Guldkompassen - Philip Pullman
26/6 - 29/6 2009
383 Sidor

Handling

Jag älskar den här boken, varenda liten del av den! Författaren målar med orden precis lagom mycket, ibland målar dom ingenting och ibland är det de enda dom gör. Men den här var precis lagom. Jag satt som fastklistrad och läste till och med i bilden, fast jag mådde jätteilla. Det här är andra gången jag läser den, men ibland blir böckerna bara bättre när man har läst dom några gånger. Då lär man sej alla viktiga detaljer. Det är dock lite svårt att komma in i den i början, men efter kanske 70 sidor så märker man att alla dom där skruttsidorna var värt det. Ett tips till alla fantasy älskare.

Cathys Nyckel

Cathys Nyckel - Sean Stewart, Jordan Weisman, Cathy Brigg
23/6 - 26/6 2009
211 Sidor

Handling

Jättekul och spännande bok. Jag älskar klottret på sidorna i boken och Cathy är så cool.Den här ideen om att gå in på nätet och ringa nummer och sånt för att lösa mysteriet är riktigt kul. Man känner sej mer delaktig i boken då. Det här var fortsättningen på Cathys bok som jag skrivit om tidigare. Båda böckerna är defenitivt värda att ägna några timmar till.


RSS 2.0
[email protected]