Gone Övergivna



Å, vad jag har längtat efter att få läsa den här boken. Jag hittade den äntligen i skolbiblioteket, och lånade den. Sen läste jag. Och läste. Åt middag. Läste. Läste lite till. Sov. Läste ännu lite till. Var i skolan. Läste ut den. Jag hade velat sträckläsa den. Dumma skola! Dumma mat! Dumma sömn! Att dom sakerna alltid ska vara i vägen när man läser en spännande bok. Men nu har jag läst ut den i alla fall. Och här står det vad denna magnifika bok av Michael Grant handlar om.

Ena sekunden var alla vuxna där, nästa var dom borta. Ingen förstod någonting. Helt plötsligt var alla över 15 år bara puts väck. Varken internet eller TV fungerar och läget är kaosartat. Så kommer några ungdomar från en annan skola i närheten och styr upp allting. De utser sheriffer, några som tar hand om dagisbarnen och mycket mer. Men Sam, en fjortonårig kille, misstänker att de nya ungdomarna kanske inte har de avsikter de utger sig att va. Men vad han än bestämmer sig att göra så måste han skynda sig. Hans femtonårsdag närmar sig med stora steg.

Jag läste den här boken med skräckblandad förtjusning. Den var väldigt hemsk och läskig men ändå så otroligt bra! Jag längtar verkligen tills nästa del kommer. Är man lite lättskrämd så ska man nog inte läsa den här i mörkret när alla andra har gått och lagt sig. Det gjorde jag... Inte kul. Men jag hoppas verkligen att du som läser det här inlägget kan tänka sig att läsa den här underbara boken. Du blir inte besviken.


Kram BokNea

Momo eller kampen om tiden

Den här boken skulle jag recensera i biblioteksgruppen jag är med i på skolan. Jag tänkte att jag kunde lägga in den här, för den är verkligen jättebra!

Momo eller kampen om tiden

Momo eller kampen om tiden är skriven av Michael Ende och handlar om en liten tjej vid namn Momo. Hon kommer till en liten stad där hon bosätter sig i en gammal amfiteater. Hon får många vänner, både vuxna och barn och alla trivs i hennes sällskap. Men en dag kommer dom, dom gråa herrarna. Dom manipulerar människorna i den lilla byn att spara tid. Att gå och besöka sin sjuke mamma eller spendera tid med sina barn är bara slöseri med tid. Snart är staden full av jäktande människor som alla bara har tid med sin egen sak. Barnen är de enda som förstår vad som håller på att hända…

 

Den här boken är verkligen underbar! En sån där bok jag tar fram och läser om och om igen. Jag kan inte få nog av den. Den tar också upp många viktiga ämnen som tåls att tänka på. Den här boken kan läsas av alla. Min pappa läste den för mig när jag var liten och han tyckte väldigt mycket om den själv. Bara man kan läsa så kommer man gilla den här. Det spelar ingen roll om man är 8 eller 80 år.

Kram BokNea

Hmm...

Hmm, vet inte riktigt vad jag ska läsa. Antingen tänkte jag fortsätta läsa om En Prinsessas Dagbok serien igen. Eller så tänkte jag börja på Svindlande Höjder. Ärligt talat så är En Prinsessas Dagbok mer tilltalande. Jag orkar inte läsa någon svår eller krånglig bok just nu. Fast jag vet inte... Jo, de blir en prinsessas dagbok. Jag behöver lite slöläsning. Fast jag kanske kommer läsa någon annan bok samtidigt. Man vet aldrig vad som kommer upp.

Kram Nea

Jippie!

Gissa vad! Idag kunde jag inte motstå att gå in i en bokhandel... Om jag kommer in tomhänt så kommer jag alltid ut med minst en bok. Men idag lyckades jag! Jag tror att det var eftersom dom bara hade fortsättningar på alla serier ja ville läsa. Aldrig första boken. Det är ju inte så smart om man vill att folk ska köpa något. Men jag blev glad i alla fall. Jag har redan en stor beställning från bokus som jag väntar på så jag har nog inte råd med fler böcker. I alla fall så är jag stolt.

Kram Nea

Godnatt Mister Tom

Jag har funderat på att läsa den här boken ett tag men nu fick jag reda på att vi ska läsa den högt i skolan och då ville jag ha läst den i förväg så jag vet vad som kommer att hända. Jag gillar inte att lyssna på böcker, det känns bättre att läsa dom själv. När man lyssnar så fångar man liksom inte upp orden lika bra och man kan inte gå tillbaka och kolla om man inte förstod något. Därför läste jag den nu. Så här kommer handlingen.

Godnatt Mister Tom är skriven av Michelle Magorian och har kommit att bli en riktig klassiker. Den utspelar sig i en liten by i England under andra världskriget hos en enstörig gammal gubbe vid namn Tom Oakley. Dit kommer Willie Beech, en pojke från London som evakuerats bort från kriget. Hos Tom får han för första gången möta vänlighet. Han får sova i en egen säng, han får äta sig mätt och för första gången i sitt liv har han vänner. Han trivs i den lilla byn hos den gamle Tom och de fattar tycke för varandra. Men så kallar Willies mamma tillbaka honom till staden och Tom blir ensam kvar i det lilla huset. Efter veckor utan livstecken från Willie bestämmer han sig för att själv söka upp honom.

Den här boken var verkligen berörande. Jag läste bokstavligen hela dagen tills jag läste ut den och nu kan jag inte sluta tänka på den. Det var också intressant att läsa om hur det var under andra världskriget och hur olika killar och tjejer behandlades. Jag tycker verkligen att alla borde läsa den här boken för den var verkligen jättebra.


Kram BokNea

Tillsammans Andra boken

Tillsammans Andra boken - Denise Rudberg


Det här är fortsättningen på Tillsammans där tre ungdomar, Alexander, Jakob och Therese träffades på en matlagningskurs. De blev kompisar och det här är på sommarlovet ett år senare. Therese och Jakob har umgåtts nästan hela tiden under året och hon vet inte riktigt hur hon ska beté sig när Alexander är tillbaka. Alexander får mer familjeproblem och Jakobs föräldrar har börjat få ont om pengar. ´

Jag blev lite besviken på den här boken. Personerna känns inte riktigt äkta. Alla är på något sätt för snälla och välvilliga mot varandra hela tiden. Det känns inte riktigt verkligt. Sen känns det som att man mest går igenom samma saker som hände i förra boken. Men jag ska ändå läsa trean och hoppas att den är bättre.


Kram BokNea

Jurtjyrkogården

Jurtjyrkogården - Stephen King

493 Sidor

När Louis Creed och hans familj flyttar till landet väntar dom sig et skönt och trivsamt familjeliv. Det enda dom behöver tänka på är den stora landsvägen precis utanför vägen där latbilarna åker i full fart. Deras granne, Jud Crandall, visar dom Jurtjyrkogården. En kyrkogård där barnen i trakten begraver sina avlidna husdjur. Men vad dom inte vet är att bakom Jurtjyrkogården finns något värre och mycket mer skräckinjagande än döda djur...

Den här boken var otroligt spännande. Jag var fast i den jättelänge och kunde inte stänga igen den. Det var roligt att den var lite annorlunda än andra böcker jag läser. Kanske inte rätt bok att läsa för dom lättskrämda.


Kram BokNea

 

 


Liftarens guide till galaxen

Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams

169 Sidor

I ett avlägset hörn av galaxen låg en liten obetydlig blågrön planet. Planeten kallades Jorden, men det var ingen i den stora galaxen som intresserade sig för den. Men en dag kom dom på att dom skulle bygga en enorm expressled som skulle ligga precis där lilla Jorden låg. På tre minuter hade Jorden gått under, och den enda överlevande var en man vid namn Arthur Dent, som kom undan med hjälp av sin kompis Ford Prefect som kom från en annan del av galaxen och hade fastnat på Jorden i ett jobb för boken Liftarena guide till galaxen som han var med och skrev i. Tillsammans hamnar dom på de mest besynnerliga ställen och får vara med om många konstiga händelser.

Den här boken var verkligen konstig. Jag vet inte vad jag annars ska säga för konstig var vad den var. Den var så virrig att det inte ens gjorde något att man inte förstod någonting, det var inte ens mening att jag skulle förstå någonting. Jag är inte riktigt säker på vad jag tyckte om den. Det fanns många ställen jag brast ut i ett gapskratt för att en mening var så bisarr och endel ställen som var jättetråkiga. Rekommenderar den för dom som gillar galna och obegripliga saker.


Kram BokNea

Jane Eyre

Jane Eyre  - Charlote Brontë

560 Sidor

Det här är historien om en kvinnas liv på 1800-talet. Man får följa henne när hon bor hos sina elaka släktingar, när hon skickas till välgörenhetsskola och när hon blir guvernant och träffar den bistra och gåtfulla mr Rochester. Man får också följa en kvinnas kamp mot självständighet.

Jag trodde att den här boken skulle vara tråkig efter att ha kollat på framsidan, men jag borde ha lärt mig att inte döma boken efter omslaget eftersom jag som så många andra gånger även den här gången hade fel. Att läsa något annat än de här chick-lit bckerna jag brukar läsa var riktigt roligt. Fast jag fick i för sig idén till att läsa den här boken ur "En Prinsessas Dagbok", där Mia läser den. Snart ska jag läsa "Svindlande Höjder" eftersom Bella läser den i "Om Jag Kunde Drömma". Jag gillar att veta vad jag läser om. Men nu ska jag säga lite vad jag tycker om boken. Den var jättebra (som vanligt) och jag gillade att läsa något som var skrivet för så länge sen. Språket i boken var verkligen vackert och målande. Verkligen något värt att läsa.
(men omslaget ser verkligen trist ut...)

XOXO BokNea ;D

Systrar I Jeans

Systrar I Jeans - Ann Brashares

378 Sidor


Det var en gång ett par jeans. Ett par helt vanliga blå jeans. Men dessa byxor kom att utföra stordåd. Det här är berättelsen om tjejerna som gjorde det möjligt. Carmen, Lena, Bridget och Tibby har hållt ihop så länge de kan minnas. Särskilt på somrarna. Men just den här sommaren skiljs de åt. Och för att hålla kontakten bestämmer de sig för att turas om att använda samma par jeans, ett alldeles särskilt par blåjeans som var och en av tjejerna får ha en vecka var innan de ska lämnas vidare till nästa. De ska fortsätta att vara "systrar i jeans", vad som än händer under sommaren.

(Kopierat från Bokus.se)


Den här boken var... Okej, nu ska jag säga något annat än "jättebra". Den här boken var... förträfflig! Den kändes verkligen äkta, som om man själv var med dom när allting hände. Jag måste läsa dom andra tre delarna så snart kommer säkert recensioner på dom också.


XOXO BokNea


Gott Nytt År!

Ville bara önska alla ett gott nytt år! Hoppas att ni läser mycket böcker nu 2010 =D


RSS 2.0
[email protected]