Svindlande Höjder

Svindlande Höjder
Skriven av Emily Brontë (syster till Charlotte Brontë som har skrivit Jane Eyre.)



Herr Lockwood kom till herrgården Wuthering Heights och bad ägaren, Herr Heathcliff, att få hyra Heathcliffs andra hus, Thrushcross Grange. Det fick han, men sen när han är på väg hem blir han skadad. Han går stapplande ända bort till hans nya hus där han blir välkomnad av en hjärtligt trevlig hushållerska vid namn Ellen Dean. Hon ojar sig över Lockwoods skada och börjar sköta om den. Under tiden han läker berättar Ellen den tragiska historia om hur Heathcliffs tragiska uppväxt, hans obesvarade kärlek och hur han fick Thurshcross Grange. Det här är en bok om både kärlek, hat och döden, sammansvetsade till en historia.


Den här boken nådde inte riktigt upp till mina förväntningar. Efter att ha läst Jane Eyre hade jag fått för mig att den här skulle vara ungefär likadan och ungefär lika otroligt bra. Men där trodde jag fel. Jag begriper inte riktigt hur den här boken ska vara en kärleksbok. Den ynka gnutta kärlek i den här boken är varken besvarad eller romantisk. När jag läste den här boken upplevde jag bara en massa människor som hatar varandra och försöker göra livet surt för varandra. Det var otroligt många som dog också. Till slut var det ju knappt några karaktärer kvar att läsa om.

En sak jag dock gillade om den här boken var avskildheten. Det handlade om de båda gårdarna Thurshcross Grange och Wuthering Heights och heden emellan dem. Sen var det ingen mer. Därför lär man känna stället väldigt bra. Heden verkar vara så mysig och ödslig och jag skulle verkligen vilja springa runt på den.

Jag hade väldigt svårt att hänga med i den här boken. Bytena mellan nutid och dåtid var väldigt otydliga så det var svårt att veta vem det handlade om. Precis när jag hade börjat läsa boken så förstod jag ingenting. Det var först efter ungefär 50 sidor som jag började förstå hur allt hängde ihop. Jag hade gärna haft ett släktträd när jag läste den eftersom det var väldigt förvirrande med alla namn och släktband. När folk gifter sig med varandras syskon och kusiner och jag vet inte vad så blir allt väldigt virrigt.

Även fast den var så förvirrande så tyckte jag att det kändes väldigt coolt att ha läst det sen. Den är ju verkligen en klassiker och en sån bok man "ska" ha läst. Nu blir jag verkligen suger på att se filmen också så att jag kan sitta och jämföra alla detaljer.


Kram Nea

Tvillingarna Thorntwaites testamente

Tvillingarna Thorntwaites testamente
Skriven av Gareth P. Jones

Tvillingarna Lorelli och Ovid lever i en dyster herrgård på landet. Efter att deras föräldrar dött så har de blivit omhändertagna av tjänarna på herrgården. Där får man bara tråkig smaklös mat, man får bara spela och lyssna på sorgsen musik och hela huset har en sorgsen inredning utan varken tv eller dator. De enda de har att göra där i huset är att klura ut olika sätt att ta livet av varandra. I sin ensamhet sitter de och funderar ut de mest briljanta planer att verkställa.
När de på deras 13-årsdag kommer överens om att sluta försöka döda varandra bestämmer de sig att skriva om testamentet. Om en av tvillingarna dör innan de fyller 16 så ska den överlevande inte få något arv från sina föräldrar. De kallar dit en advokat som ska bo i huset medans han ska värdelägga alla saker men advokaten tar också med sig sin son, Adam. Han har mist sin mamma och han och Loretti börjar umgås. Men snart upptäcker tvillingarna att någon vill åt både deras pengar och de själva.

Vilken rolig bok det här var. Så humoristisk och överdriven. Det var som att författaren hade tagit en vanlig deckare och överdrivit den till max med mördare, relationer och bekännanden. Jag älskade all galen förvirrning och påhittiga mordförsök. Tvillingarna verkade på något sätt finna det fullt naturligt att två syskon försöker mörda varandra. På det hela tagen en otroligt rolig och galen bok som verkligen förtjänas att läsa.


Glad världsboksdag!

Eller hur man nu säger. Världsboksdag är det i alla fall och det firade jag genom att baka en kladdkaka och sen dra iväg till bibblan. Där var jag med i en frågesport med bokcitat. Alltså, det var olika citat från olika böcker så skulle man skriva vilken bok man trodde att det var. Riktigt Kul!
Såklart så hittade jag massor av böcker också. Dock bestämde jag mig för att bara låna fem stycken. Jag har ju fortfarande en stor hög med böcker här hemma att läsa.
Jag köpte en bok där också - Ingen Återvändo, skriven av Douglas Foley som också har skrivit Shoo Len.

Jag blev väldigt förvånad över att vi inte pratade något om det i skolan idag. Dom kunde i alla fall nänmt det.
Nu ska jag fortsätta fira världsboksdagen genom att läsa! Hejdå!

En Prinsessas Dagbok - Hela Serien

Så... Nu har jag läst om hela Prinsessas Dagbok-serien. Den är skriven av den fantastiska författaren Meg Cabot. Eftersom det blir väldigt tjatigt att göra en recension på varje bok bestämde jag mig för att göra en jätterecension på alla böckerna tillsammans när jag hade läst hela serien. Böckerna heter:

1.Tiara och Dr. Martens
2.Spotlight
3.Kär?
4.Till er tjänst
5.Prinsessa i rosa
6.Prinsessa i högform
7.Partyprinsessan
8.Prinsessa på väg
9.Prinsessan Mia
10.Prinsessa för alltid
(Dock så läste jag den på engelska där den heter Princess Forever.)

Framsidorna på de inbundna böckerna är verkligen förfärligt fula.



OBS. Om du vill läsa den här serien så råder jag dig att bara läsa det första stycket!

För att göra en lång serie kort så börjar serien med att 14åriga Mia Thermopolis, en lång skoltrött, plattbröstad vegeterien får veta av sin pappa att hon är prinsessa av ett litet europeiskt land kallat Genovia (Landet finns inte i verkligheten). Mia, som för det mesta är en medelmåtta på allt, blir till skillnad från vilken annan tjej som helst inte särskilt glad. Hon har ju skolan att tänka på! Och att få hennes bröst att växa så att hon kan få en pojkvän. När hon sen ändå blir tvingad att vara prinsessa får hon veta att hon måste gå på prinsesslektioner hos hennes skruvade farmor, med tatuerad eyeliner, en hund som kliar av sig allt sitt hår och avrakade ögonbryn.

Sen fortsätter serien och snart har hon fått pojkvännen av sina drömmar, Michael Moscovitz. Men att vara prinsessa är inte lätt. Särskilt inte när man måste vara borta från sin älskade pojkvän. När pojkkvännen sen bestämmer sig att flytta till Japan för att bygga en kirurgisk robotarm går Mias liv i bitar. Då kommer söta snälla JP, men samtidigt som Mia söker tröst i JPs famn så drar sig Mias bäste vän, Lilly Moscovitz, bort från henne och vägrar prata med henne. Kan Mia få tillbaka Michael från Japan? Eller ska hon satsa på gulliga JP? Hur ska hon få Lilly att bekänna varför hon är så arg? Och hur ska hon lyckas med att styra ett helt land helt själv när allt hon egentligen vill är att bli författare?


Okej, jag missade väldigt mycket saker som hander i böckerna men jag tror jag fick med det viktigaste. Dom här böckerna äv så ofantligt, otroligt bra! Att få följa Mia genom hennes år i high school och alla hennes problem får mitt hjärta att smälta. När jag öppnar boken är det som att jag kommer in i en annan värld. Allt känns så verkligt. Man märker hur alla karaktärer utvecklas genom böckerna och hur Mia, genom sina otaliga misstag, blir mognare och mer ansvarstagande. I början av serien är det enda hon vill att få en pojkvän och större bröst. Hon totalvägrar att bli en prinsessa och släpper bara ut sina känslor i hennes dagbok, som är den boken vi läsare läser. Sen, knappt märkbart, börjar hon beté sig annorlunda och mognare. Cabot har verkligen varit skicklig i sitt skrivande.

En sak jag tycker är väldigt rolig i böckerna är alla böcker och filmer hon snackar om. Hur hon jämför sitt liv och sina problem med saker som har hänt i olika filmer eller vad kändisar ute i i riktiga världen har gjort. Det är både kul att läsa om när man han till exempel har sett den filmen. Det får också boken att kännas mer verklig och aktuell. En annan väldigt rolig grej som jag inte kunde sluta skratta åt var när hon i boken började snacka om filmatiseringara av böckerna. De finns i verkligen och personligen tycker jag att de är jättedåliga! Dom har missat all humor, dödat Mias pappa och gjort Mias farmor till den snällaste människan i världen. I boken så skriver Mia då om "filmatiseringara om hennes liv" och vad dålig reaserch dom har gjort om henne. 

En av de bästa sakerna med böckerna är Mias galna farmor. Hon är som ständigt omgiven av ett rosa moln och har alltid samma lösning på problemen; en ny Chanel-klänning. Det är så underbart roligt i Prinsessa på väg när hon tvingas byta hotell från Plaza eftersom Plaza gör om till bostadslägenheter. Hon flyttar från lyxhotell till lyxhotell men tvingas alltid byta av någon anledning. Som t.ex att dom serverar hennes älskade Sidecar-drink i ett vanligt dricksglas istället för ett coctailglas med fot.

En sak jag inte gillade i bok nummer 9, Prinsessan Mia, är att Michael inte är där. Av någon anleding gillar jag inte JP. En sak som bevisar att karaktärerna verkligen är levande är att på kvällen precis innan jag skulle sluta läsa och gå och lägga mig så skulle Mia också gå och lägga sig. Och nästa dag i boken så skulle hon fylla år. Så slutade jag läsa och nästa morgon blev jag förvånad av att ingen kom och grattade mig. Jag fyllde ju år! Så gick jag upp och tittade på boken. Då insåg jag att det inte var jag som fyllde år. Det var Mia, en påhittad person. Håller jag på att bli galen?

I alla fall så är de här några av de bästa böcker jag någonsin läst. Meg Cabot är verkligen en otrolig författare med sådan otrolig fantasi. Det finns så mycket mer jag skulle kunna säga om de här böckerna men nu måste jag dra iväg till skolan.

Kram Nea

Dagens inköp

Idag när jag gick in i Akademibokhandeln fastnade min blick direkt på en speciell bok. Jinx - Tur i Oturen av Meg Cabot! Såklart kunde jag inte motstå att köpa den. När jag stod där vid tonårshyllan och velade om jag skulle köpa den eller inte så såg jag då (såklart) att det var 3 pocket för 149 kronor. Jag är väldigt sugen på IRL-böckerna just nu. Särskilt Nick och Norahs oändliga låtlista, Justin Case och Nattligt begär. Janis den Magnifika verkar också väldigt bra men den har jag ju redan tack vare LillaOs tävling där jag vann den. Snart ska jag läsa den. Men tillbaka till affären. När jag såg att jag hade chansen att köpa dessa tre pocket för bara 149 spänn blev jag ännu mer osäker. När jag sedan fick syn på Prinsessa för alltid, som är den sista boken om prinsessan Mia blev jag sur. Varför ska det vara så många bra böcker på samma ställe? Till slut bestämde jag mig för att jag var mest sugen på en bok av Meg Cabot och eftersom jag redan har Prinsessa för alltid  på engelska fick det bli Jinx - Tur i Oturen.  Nu är bara problemet med att hinna läsa den.
Just nu läser jag fem böcker. Princess Forever, Harry Potter and the Deathly Hallows, Svindlande Höjder, The Tales of Beedle the Bard och Illusionen om Gud. Det börjar bli svårt att hålla reda på allt. Därför ska jag i fortsättning bara läsa absolut högst tre böcker i taget. En faktabok, en svensk skönlitterar bok och en engelsk bok. Då blir jag inte lika förvirrad. Så när jag har läst ut Svindlande Höjder, Princess Forever och Harry Potter and the Deathly Hallows ska jag börja på Janis den Magnifika. Efter det ska jag försöka läsa Jinx - Tur i Oturen.



Hehe, tog bilden på köksgolvet.


Jag Är Djävulen

Den här bokrecensionen var en skoluppgift. Det är därför jag har skrivit så mycket och så.




Jag är djävulen

Jag är djävulen är skriven av Sonya Hartnett. Hon bor i Australien och har mottagit ett flertal priser. Bokens originaltitel är The Devil Latch och är översatt till svenska av Helena Ridelberg. Den gavs ut på svenska år 2006 av Bonnier Carlsen.

 Boken handlar om glada men tystlåtna Aimee, som flyttar till en liten regnig by med sin datorbesatta pojkvän Curtis. Redan första dagen i det nya huset träffar hon sin granne, den mystiska pojken Kitten. Hon blir genast intresserad av hans sorgsna uppväxt och ålderdomliga språk.

Eftersom Curtis sitter fastklistrad vid datorn hela dagarna blir Aimee snabbt uttråkad. Hon börjar umgås mer med Kitten och han tar med henne till hans favoritplats - ett lerigt träsk med gråa döda träd. Efter ett tag inser hon att hon förtjänar bättre än att bli hunsad av en pojkvän som inte ens bryr sig om henne. Men samtidigt som hon börjar umgås mer med Kitten inser hon att allt inte står rätt till. Är Kitten verkligen den vänliga , insiktsfulla person han utgett sig för att vara?

 De två huvudpersonerna i den här boken är Aimee och Kitten. Man får läsa berättelsen ur bådas perspektiv. En annan viktig person är Agatha som tar hand om Kitten.

Aimee är godhjärtad och glad. Hon är ofta tyst men med Kitten pratar hon mycket. Hon har halvlångt blont hår och oftast ett leende på läpparna. Hon är väldigt godtrogen och är lätt att tycka om.

 Kitten är mystisk och innesluten. Han öppnar sig aldrig för någon och är van vid hat och bitterhet. Ändå är han en väldigt glad och positiv person när han vill. Han är väldigt dramatisk och envis och klär sig oftast i slappa skjortor med en sliten väst. Hans hår är väldigt blont, snäppet ifrån vitt. Han har ett växlande humör. Ibland är han en liten ängel och ibland stormar han upp som en djävul.

 Agatha är omöjlig att inte tycka om. Hon är en sån där trevlig gammal tant med skrattgropar och en stor talang för att laga mat. Hon har uppfostrat Kitten när ingen annan ville ha honom.

 Linjen mellan gott och ont är väldigt suddig i den här boken. Det finns en som gör allt för att vara så otrevlig och ond som möjligt. Sen finns det dom som inte märker hur hemska dom är. En är dömd att vara ond men vill bara vara snäll. Ingen är helt ond eller helt god.

Jag tror att författaren försöker förmedla att man aldrig ska offra allt för något eller någon. Just då kanske det känns bra men sen kan man ångra det beslutet.

 I slutet av boken tyckte jag att den var väldigt lik Anna D’Arc av Mårten Sandén. Båda handlar om en kille och en tjej där den ena är väldigt, vad ska jag säga?… speciell. De börjar umgås mer, och sen händer liknande saker i slutet av båda böckerna. Dom vill jag inte avslöja om någon ska läsa boken.

 Det här med genus blev jag faktiskt väldigt irriterad på i boken. Den var egentligen ganska jämställd. Det var bara det att det alltid är en tjej som hittar en kille. Killen är väldigt glad och utåtriktad medan tjejen är tystlåten och har stora uppmärksamma ögon. Killen visar alltid tjejen en massa saker och tjejen följer bara efter killen på allting. Det är aldrig tvärtom.

 

 Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om boken. Det var väldigt vackert språk och levande karaktärer. Slutet tyckte jag väldigt mycket om. Det var inte lyckligt, men samtidigt inte helt olyckligt. Det var helt enkelt lagom med lycka. Men bara för att slutet var bra betyder det inte att hela boken var bra. I mitten längtade jag mest till jag hade läst ut den så jag kunde börja på något annat. Det var väldigt förvirrande också. Det är fortfarande stora frågetecken kring boken även fast jag har läst ut den.  Slutet på boken var som sagt lagom lyckligt. Men det verkar som att författaren har lämnat det öppet att fundera vad som hände själv. På det hela taget var boken rätt bra men lite långtråkig.

 

 Av Sonya Hartnett har också utkommit:

 

Trouble all the way

Sparkle and nightflower

The glass house

Wilful Blue

Sleeping Dogs

Black Foxes

Princes

All my dangerous friends

There must be lions- stories about mental illness

Stripes of the sidstep wolf (Skuggan av den randiga vargen på svenska)

Thursday´s child

Forest

The silver donkey

Surrender

Landscape with animals

The ghost´s child (Pojken i soffan på svenska)

Sadie and Ratz (Arja och Råttiz på svenska)

Butterfly (Fjäril på svenska)

 

 

 

Av Linnea år 7


Prinsessa i högform

Prinsessa i högform
Skriven av Meg Cabot


Mias liv är inte lätt. Hon blir kallad bebislickare av sin kompis eftersom hon gullar med sin nye lillebror Rocky så mycket. Hennes kompis Lilly och hennes farmor försöker få Mia att bli elevrådsordförande. Något som Mia blankt säger nej till. Hennes älskade pojkvän Michael har börjat på college så nu kan dom bara träffas på helgerna. Men de värsta är nog det som hennes ärkefiende Lana viskar till henne i matkön.

Jag märker oftast ingen skillnad på de här böckerna. De är oftast likadana. Vilken tur att de är så bra så att man inte tröttnar på dom! Mias knäppa tankar och teorier är så roliga och jag älskar att förja alla intriger och problem hon har. Jag känner igen mig väldigt mycket i den också. Många tankar och känslor kan jag sitta och läsa och känna igen mig på pricken. När jag öppnar boken spricker mitt ansikte upp i ett brett leende och jag blir genast så glad när jag läser den. Det är skönt att det inte är så allvarliga problem hon har. Om det hade vart det så skulle boken inte kunna ha samma lättsamma ton. En riktigt bra bok som alltid är värd att läsa!

Kram Nea


The Tribe

För ett par år sen så hände det ibland att jag inte gjorde något med någon kompis efter skolan. Då brukade jag gå hem, käka mellis och sen slå mig ner framför Barnkanalen. Hade jag tur så sändes det program jag hoppats på... The Tribe. Eftersom jag oftast gjorde något efter skolan såg jag bara enstaka avsnitt då och då. Därför förstod jag aldrig riktigt vad serien handlade om. Ändå tyckte jag att den var så underbart bra!

I en stad där de vuxna har dött av ett virus lever ungdomarna för sig själva. De försöker styra upp ett samhälle men (såklart) så slutar det med att det blir två olika sidor. de "onda" mot de "goda".


När jag började se det facinerades jag mest av deras ansiktsmålningar. Alla hade sminkat sig på galna sätt med massor av färger i ansiktet och jag ryste vid tanken på att själv vara med där. Jag har som sagt aldrig förstått storyn, men ett enskilt avsnitt var ändå otroligt bra. Nu, några år senare har jag förgäves letat efter en dvd-box med serien men aldrig hittat en. Så kom jag idag på idéen att söka på SF bokhandel och till min stora förvåning och förtjusning så fanns den! Både säsong ett och två.
 Nu är bara problemet att få tag på pengar. Ja slösar ju oftast upp dom på böcker. Men nu ska jag verkligen försöka spara. Jag fyller ju år den första juni. Det skulle vara perfekt att önska sig den. Då är bara problemet att mina föräldrar redan har lovat mig en dator på födelsedagen. Vilket i och för sig är superbra! Men det är synd att jag inte kan önska mig något annat.

En sak jag kom att tänka på nu när jag lästa vad tv-serien handlar om är att den är väldigt lik boken Gone Övergivna av Michael Grant. Det är tur att jag gillar såna böcker. Jag måste också bara säga att det har kommit en till bok i den serien på engelska. Den heter Hunger och handlar som du kanske förstått genom titeln om att det blir hungersnöd i "Zonen". Låter otroligt spännande och jag tror nästan jag får ta och försöka läsa den på engelska. Orkar inte vänta.


Prinsessa i Rosa

En prinsessas dagbok 5: Prinsessa i Rosa
Skriven av Meg Cabot

Sen Mia fick veta att hon var prinsessa har livet varit allt annan än lätt. Men nu har hon äntligen en pojkvän, Michael. Problemet är bara att Mia verkligen vill gå på examensbalen men det vill inte Michael. Och går det ens att ha en examensbal efter att Mias farmor klantat till det så på Mias 15årsmiddag?

Det finns ingen bättre uppmuntring än de här böckerna. Hela serien är som en enda stor jätteglad smily. Det är skönt att vältra sig i Mias många problem också. Då slipper man tänka på ens egna. Det här blev en väldigt kort recension. Jag har läst den så många gånger så det är svårt att komma på något att skriva.

Kram Nea


Är glad... igen!

Jag är glad idag med! Det visade sig att jag har vunnit LillaOs tävling om Janis den magnifika. Jag brukar ju aldrig vinna något. Tack så mycket!

Jag fick också hem Parasit av Scott Westerfeld idag. Beställde den på bokrean men då var den slut så jag har inte fått den förrän idag. Eftersom jag redan har läst den så ska jag nog inte läsa den på ett tag i alla fall. Ville mest ha den för att ha den.

Kram Nea

Jag är så glad!

Jag såg just på B/Wahlströms hemsida att det ska kommit ut en ny bok av Meg Caot på svenska! Den heter Jinx och handlar om en tjej med otrolig otur. Jag väntar med spänning! Det är otroligt hur man kan ha skrivit så många böcker som också är så otroligt bra. Riktig avslappning för hjärnan då man inte behöver tänka så mycket när man läser dom.

Jag vet att det inte har kommit någon recension på länge. Jag har faktiskt läst ut Jag är djävulen av Sonya Hartnett men den har jag skrivit en väldigt lång recension på eftersom den hör till ett skolarbete... tror jag. Om jag hinner läsa ut Svindlande Höjder tills den ska vara inlämnad så ska jag ta den istället. Därför ska jag vänta med att lägga ut recensionen lite. Ni får hålla er.

Kram Nea

Glad Påsk!

Glad Påsk på er allesammans! Hoppas ni käkar massor av godis nu! De ska jag göra i alla fall!

The Island

Igår såg jag en riktigt spännande film. Den hette The Island och handlade om några människor på i ett jättestort hus. Där fick de lära sig att de var de enda överlevande från när jorden "förstördes". Chefen för huset hålle hårt på att killar och tjejer inte får komma för nära varandra. Chefen håller också koll på vad dom äter så att dom ska hålla sig friska. I huset är allting som en stor väntan. Allas stora dröm är att komma till Ön. Det enda stället på jorden som inte har förstörts. Men så börjar en kille misstänka att Ön kanske inte är vad de tror att den är.

Anledningen till att jag skriver om den här är att jag hittade väldigt många likheter med böckerna Ful, Hungerspelen och Oönskad. Alla handlar om en hemsk framtid där myndigheterna ljuger och döljer saker. Eftersom jag är väldigt insnöad på framtiden så tyckte jag därför att det var jättekul med en film som på många sätt har likelser med många framtidsböcker jag har läst. Men filmen var däremot bara bra i början. Sen blev det mest bilkrascher, skottlossningar och hopp från höga höjder. Inte min grej...

Kvartalsrapport

Nu är det dags för kvartalsrapport!

Januari:

Systrar i Jeans - Ann Brashares
Jane Eyre - Charlotte Brontë
Liftarens Guide till Galaxen - Douglas Adams
Jurtjyrkogården - Stephen King
Tillsammans: andra boken - Denise Rudberg
Cyberterror - Örjan Persson
Godnatt Mister Tom - Michelle Magorian
Spotlight - Meg Cabot
Kär? - Meg Cabot
Gone Övergivna - Michael Grant
Till er tjänst - Meg Cabot
Systrar i Jeans: andra sommaren - Ann Brashares

Februari:
Systrar i Jeans: tredje sommaren - Ann Brashares
Systrar i Jeans: fjärde sommaren - Ann Brashares
Liv & Lovisa - Emma Granholm
Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg - Joyce Carol Oates
Percy Jackson: Född till hjälte - Rick Riordan
Zip - Elvira Birgitta Holm

Mars:
Två Husvagnar - Marina Lewycka
Innan Jag Dör - Jenny Downham
Natthimmel - Sofia Nordin
Ful - Scott Westerfeld
Ful eller Snygg? - Scott Westerfeld
De Rätta - Scott Westerfeld
Tio saker jag hatar med mig själv - Randa Abdel-Fattah
Var är Alaska? - John Green
Majas Morsas Kompis Sambo - Katarina Kieri

27 stycken lästa böcker.Det är synd att jag inte har något att jämföra med. Förra året vid den här tiden så skrev jag inte ner vilka böcker jag läste.

Det har faktiskt inte blivit många omläsningar alls. Bara 6 stycken.

Favoriterna:
Jane Eyre

Godnatt Mister Tom

Gone Övergivna

Zip


Natthimmel


Observera att jag inte tog med de böcker jag läst förut på listan.


Bottenapp:

Tillsammans: andra boken


Cyberterror

Två Husvagnar (Väldigt gulligt omslag däremot)

Majas morsas kompis sambo

 


Sådär ja! Min första kvartalsrapport.










RSS 2.0
[email protected]