Forever Princess

Forever Princess - Meg Cabot

382 Sidor

Mia, prinsessan av Genovia, fyller snart 18 och ska äntligen slippa high scool och börja på college. Men vilket college ska man välja om man kommit in på alla man sökte till? Och hur ska man göra när man ljög till sina vänner och sa att man inte kommit in på ett enda? Precis som att man ljög och sa att ens slutuppsats handlar om den Genoviska vinodlingens historia, när den egentligen är en 400 sidor lång roman.
Mias liv är svårt. Hon har en fantastisk pojkvän som alla älskar, men som hon inte är helt säker på att han är "den rätta". Sen kommer hennes före detta pojkvän Michael tillbaka från Japan, och in i hennes liv igen.
När man tror att ingenting kan bli sämre så håller Mias pappa på att förlora i valet om att bli president av Genova-av Mias avskyvärde kusin!


Jäg älskar den här boken! Eller, inte bara den här boken, hela serien är helt fantastiskt kul! Det är så synd att det här var den sista, jag hade gärna läst 40 böcker till. Det är så kul att läsa om Mias alla problem och alla missförstånd. Jag förstår inte hur Meg Cabot kan skriva bok efter bok och hela tiden träffa mitt i prick. Eftersom den inte har kommit ut på svenska än så var jag tvungen att läsa den på engelska. I början var det lite svårt, men det gick mycket lättare sen. Då märkte jag knappt att den var på engelska. Ni måste läsa den här! Men tänk på att läsa dom andra i serien föra, annars kan det bli väldigt förvirrande.


XoXo BokNea

Katie Ellison ljuger inte

Katie Ellison ljuger inte - Meg Cabot

220 Sidor

Katie Ellison ljuger inte. Eller oftast inte, ibland kan det bara slinka ur en.Som när man är ihop med skolans populäraste fotbollsspelare och bakom ryggen på honom dejtar skolans snygga rebell. Eller när man ställer upp i en tävling om att bli Quahogprinsessa i en Quahogfestival när man inte ens gillar Quahogmusslor. Men när Tommy Sullivan kommer tillbaka efter att ha flyttat från staden när någon hade sprayat "Tommy Sullivan är en fjant" på gympasalsväggen blir allting genast svårare. Katie är övertygad om att han är ute efter hämd, och tänker hindra det till varje pris.

Den här boken är precis som alla andra Meg Cabots böcker jättekul. Jag älskar hennes påhittighet roliga sätt att skriva på. Läs!

XOXO BokNea


Pojke Flicka

Pojke Flicka - Terence Blacker

284 Sidor


När Sam, Matthews odräglige kusins mama har dött, fick Sam ta flyget till England och bo hos Matthew och hans mamma och pappa. Matthew blev inte direkt överförtjust. När Sam dessutom vill vara med Matthew och hans kompisar i deras "gäng" drar dom gränsen. För att slippa Sam ska dom komma på ett helt omöjligt inträdesprov för att vara med i gänget. Sam ska under en hel skolvecka vara utklädd till tjej för att kunna spionera på tjejerna i klassen. Först går planen lysande, men snart bli Sam en av skolans populäraste tjejer och utbjuden på dejt. När Sams pappa sen kommer ut ur fängelset och vill hämta hem Sam till Amerika blir deras lilla lek på allvar.

Den här boken är nog den roligaste boken jag någonsin läst! Man skrattar på varenda sida och det händer oväntade saker hela tiden. Jag vet inte hur många gånger jag har läst den här, jag får aldrig nog. Läs den!

Här är ett stycke ur boken som är så otroligt bra:

Men det hände något när Sam började sjunga den kvällen. Det gick en sorts rysning genom publiken, som om samtliga plötsligt hade fångats upp, slitits ut ur sitt tillstånd av artigt ointresse och hjälplöst dragits till ljudet av Sams röst och Zias gitarr.

XOXO BokNea


Oönskad

Oönskad - Gemma Malley

279 Sidor

Året är 2140 och forskarna har kommit på ett läkemedel som gör att man kan leva för evigt. Problemet blir då att jorden överbefolkas. Därför får alla som tar medicinen skriva på en Förkunnelsen där dom intygar att dom inte ska skaffa barn. Gör dom det ändå åker dom i fängelset och barnet blir Oönskat. Oönskade har ingen rätt att leva och måste jobba hårt hela sitt liv för att gottgöra Moder Jord för sin blotta existens.
Anna är ett sådant barn. Hon bor på Grange Hall, en anstalt för Oönskade. Hon är övertygad om att hon inte är värd att leva och vill gottgöra Moder Jord genom att bli en Värdefull Tillgång, en hushållerska åt någon Önskad. På dagarna lär hon sig allt hon behöver veta om att vika tvätt, laga mat och att inte märkas. På natten skriver hon i hemliget ner allt som händer i hennes hemliga rosa dagbok.
Men en dag kommer Peter. Han har levt på Utsidan och hävdar att han känner Annas föräldrar och att hon har rätt till ett liv. Han vill rymma med Anna, bort från Grange Hall. Bort från ett liv i hopplöshet.

Oösnkad är en riktigt bra och lite kuslig bok. Författaren målar upp en hemsk men kanske möjlig framtid. Jag hoppas i alla fall att det inte blir så här i framtiden. Rekommenderar verkligen boken. Gillar du den kan du också testa att läsa boken Ful och Hungerspelen. Två andra böcker om en muppad framtid.



XOXO BokNea


Den förlorade symbolen

Den förlorade symbolen - Dan Brown

614 Sidor


Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkvärdigt föremål i byggnadens rotunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom. När Langdons mentor, Peter Solomon - filantrop och framstående frimurare - brutalt kidnappas, inser Langdon att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjande historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Obs, skrev av från baksidan. Det var så svårt att berätta vad den handlade om själv för den handlade om så mycket så jag skulle bara snöa in mig ;).

Jag tycker den här boken var jättehäftig. Den var så spännande och det hände nya saker i varenda kapitel. Det är väldigt kul när dom försöker klura på saker som man själv redan har lyckats klura ut också. Det är så häftigt att något så roligt kan vara så lärorikt också. Jag lärde mig mer i den här boken än på 20 SO lektioner. Ett måste att läsa!



XOXO BokNea

Björn Lindansare

Björn Lindansare - Monica Zak

238 Sidor

Björn är son till stadens mest ökända alkoholist, Groggen. När hans mamma lämnar hans pappa och staden med Björns lillasyster flyttar hans pappa Groggen in hos Björns farmor. Då blir Björn lämnad själv i det ödsliga tomma huset. Det är då han bestämmer sig. Han ska bli världsmästare, världsmästare på att gå på lina. Han övar flera timmar varje dag med att jonglera, cykla och andra tricks. Det enda som får honom att sluta tänka på linan är Nancy, dotter till stadens läkare. En tjej som faktistkt ser något annat än bara "Groggens son".

Den här boken var verkligen bra! Att det hela var baserat på en sann historia och att författaren hade en roll i boken var också kul. Den utspelade sig i slutet på 50-talet, precis när rocken slog igenom i Sverige. Det var kul eftersom ja tycker det är intressant att läsa böcker som utspelade sig på 1900-talet =).



XOXO BokNea ;)


Hej <3

Har inte skrivt på väldigt länge nu. Har bara inte pallat. Men nu ska ja börja igen =)

(Hade bara väldigt stor att lägga upp bilden xD)

XOXO BokNea


RSS 2.0
[email protected]