boknea -

Oönskad

Oönskad - Gemma Malley

279 Sidor

Året är 2140 och forskarna har kommit på ett läkemedel som gör att man kan leva för evigt. Problemet blir då att jorden överbefolkas. Därför får alla som tar medicinen skriva på en Förkunnelsen där dom intygar att dom inte ska skaffa barn. Gör dom det ändå åker dom i fängelset och barnet blir Oönskat. Oönskade har ingen rätt att leva och måste jobba hårt hela sitt liv för att gottgöra Moder Jord för sin blotta existens.
Anna är ett sådant barn. Hon bor på Grange Hall, en anstalt för Oönskade. Hon är övertygad om att hon inte är värd att leva och vill gottgöra Moder Jord genom att bli en Värdefull Tillgång, en hushållerska åt någon Önskad. På dagarna lär hon sig allt hon behöver veta om att vika tvätt, laga mat och att inte märkas. På natten skriver hon i hemliget ner allt som händer i hennes hemliga rosa dagbok.
Men en dag kommer Peter. Han har levt på Utsidan och hävdar att han känner Annas föräldrar och att hon har rätt till ett liv. Han vill rymma med Anna, bort från Grange Hall. Bort från ett liv i hopplöshet.

Oösnkad är en riktigt bra och lite kuslig bok. Författaren målar upp en hemsk men kanske möjlig framtid. Jag hoppas i alla fall att det inte blir så här i framtiden. Rekommenderar verkligen boken. Gillar du den kan du också testa att läsa boken Ful och Hungerspelen. Två andra böcker om en muppad framtid.



XOXO BokNea


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
[email protected]